La sessió plenària d’octubre del Consell Comarcal aprova una modificació de crèdit per fer front a la recollida d’uralita dels particulars dels pobles més petits de la comarca

Baix Empordà.- Aquest dilluns a la tarda s’ha celebrat la sessió plenària ordinària corresponent al mes d’octubre. D’entre els punts s’ha aprovat una modificació de crèdit de 50.000€ per a permetre la recollida d’uralita pels habitants de la comarca, sobretot dels municipis de menys habitants.

D’altra banda també s’aprova la modificació de crèdit que fa referència al procés d’estabilització de llocs de treball (13.195€ per fer front a indemnitzacions al personal).
També s’aproven les modificacions de les ordenances fiscals. Les modificacions actualitzen les ordenances actuals donant cobertura a les necessitats esdevingudes entre el 2020 i l’exercici actual. La modificació més rellevant fa referència a la nova ordenança número 5 que contempla el pla de serveis. És la nova eina que a partir d’ara s’utilitzarà per regular la prestació de serveis als diferents municipis de la comarca. “El principal avantatge és que la vigència a l’adhesió és indefinida, molt més clara i entenedora, oferint un servei més àgil en els ajuntaments” ha explicat el president, Joan Manel Loureiro.
També s’ha aprovat la pròrroga del contracte administratiu de la prestació del servei del Centre Residencial d’Acció Educativa del Baix Empordà ubicat a Sant Feliu de Guíxols, amb l’entitat Fundació Resilis, així com el programa 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el Departament de Drets Socials i el Consell Comarcal del Baix Empordà en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social.
En matèria de Medi Ambient s’ha aprovat el servei de transport de la deixalleria mòbil i diversos serveis de recollida i/o tractament dels diferents materials que es recullen a les deixalleries que gestiona el Consell Comarcal; així com la pròrroga del contracte administratiu dels serveis de recollida i tractament de les restes vegetals i de recollida de la runa.
La proposta de conveni d’encàrrec de gestió de l’Ajuntament de Vall-llobrega al Consell Comarcal per a la redacció de la memòria valorada, licitació i construcció de l’obra de la mini deixalleria al municipi també ha estat un dels punts de l’ordre del dia.
També s’ha aprovat l’addenda al conveni d’encàrrec de gestió de l’Ajuntament de Begur, segons el qual el Consell Comarcal  iniciarà l’execució de la fase II dels treballs d’obertura de les franges perimetrals i prevenció d’incendis forestals.
Quant al transport escolar s’han aprovat també diferents modificacions de contractes per a la prestació que fan referència a adequacions en la ruta del transport o nombre de busos, entre d’altres, per tal de millorar-ne el servei. En aquesta línia també s’han modificat contractes del servei de menjador escolar i monitoratge.

Tags: activitats econòmiques, ajudes, Baix Empordà, Consell Comarcal, contractació, conveni, medi ambient, ordenances fiscals, ple, serveis, societat, transport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Alliberen sis tortugues d’estany a Foixà per recuperar l’espècie amenaçada al Baix Ter
Notícia següent
Informació sobre els casos d’enverinament intencionat a gats de carrer de la Bisbal

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes