L’ACA allibera de manera controlada més aigua des de la presa de Darnius Boadella per a millorar mediambientalment el riu la Muga

Alt Empordà.- L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) durà a terme en les properes 24 hores diverses maniobres de cabals generadors a la presa de Darnius Boadella, a l’Alt Empordà.

Les actuacions, que intenten reproduir la crescuda natural d’un riu, tenen una clara finalitat mediambiental i estan contemplades a la planificació hidrològica catalana vigent (2016-2021). Aquesta és la tercera maniobra de cabals generadors des de Darnius Boadella en els últims 3 anys.
Es preveu que el cabal que s’alliberi des de la presa passi, de manera gradual, dels 0,3 m3/s a un cabal màxim de 28 m3/s, un fet que aportarà beneficis mediambientals com reperfilar la llera del riu, oxigenar l’aigua i alhora millorar la qualitat dels hàbitats de peixos. Després de mantenir aquest valor màxim durant unes hores, es retornarà paulatinament al seu cabal habitual.
Tot i que el cabal és superior a l’habitual, aquest no hauria de representar cap risc d’inundació. Igualment, i per precaució, es recomana als municipis de Darnius, Boadella i les Escaules, Pont de Molins, Llers, Cabanes, Peralada i Castelló d’Empúries que s’eviti els accessos a la llera del riu, guals, creuaments a nivell i punts baixos.

Demandes garantides per tot un any
La mesura es pren en un moment en què l’embassament garanteix les demandes d’abastament urbà i reg agrícola per a un any (avui les reserves se situen a més del 84% amb prop de 52 hm3) i les maniobres s’aprofitaran també per fer una sèrie de comprovacions tècniques als òrgans de desguàs de la presa per optimitzar la seva maniobrabilitat.

Tags: Agència Catalana de l’Aigua (ACA), aigua, Alt Empordà, cabal, medi ambient, pantà de Darnius-Boadella, reserves, societat
Notícia anterior
“Cuina d’aprofitament”, la primera proposta d’Empordà Gastronòmic d’aquest 2021
Notícia següent
Continuen les reunions per la concessió de l’edifici de Can Rius, antic Palm Beach de Sant Feliu

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes