L’ACA obre la convocatòria dels ajuts per actuacions de manteniment de lleres en zona urbana a tot Catalunya, amb una dotació de més de 5 MEUR

Catalunya.- L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha obert aquest dilluns la convocatòria d’una línia de subvencions adreçades als ens locals per a l’execució d’actuacions de manteniment i conservació de lleres públiques en trams urbans de tota Catalunya.

La dotació total d’aquesta línia d’ajuts és superior als 5 MEUR i els ens locals interessats en acollir-s’hi disposen d’un termini d’un mes per a presentar les sol·licituds.
La tipologia de les actuacions, centrades en reduir els riscos d’inundació en zona urbana, són la retirada de vegetació que pugui obstaculitzar el pas de l’aigua per la seva excessiva densitat, l’erradicació de vegetació invasora, incloent-hi els treballs de replantació amb espècies autòctones, la retirada d’arbres morts o de brancatge excessiu mitjançant poda, la retirada de sediments que puguin reduir la capacitat de desguàs del llit i, finalment, la retirada d’arrossegaments vegetals.
Tot i que la competència en actuacions d’aquest tipus en zona urbana és municipal, l’ACA atorga ajuts per a la seva execució. Així, l’import màxim de la subvenció pot arribar a ser fins el 100% de les despeses subvencionables, amb un màxim de 75.000 € euros per sol·licitud i 100.000 € euros per municipi.

Tags: Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ajuntaments, Catalunya, convocatòria, Manteniment, medi ambient, rieres, rius, subvencions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els usuaris d’embarcacions de Cadaqués signen un manifest perquè no s’instal·lin més camps de boies al municipi
Notícia següent
Palafrugell posa a disposició de la ciutadania una Guia Fàcil de Participació Ciutadana

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes