L’ACPC celebrarà el Dia de la Premsa Comarcal “més ambiciós” amb dues jornades de ponències el 18 i 19 de novembre

Francesc Fàbregas, president de l’ACPC

Barcelona.- L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) celebrarà la novena edició del Dia de la Premsa Comarcal els dies 18 i 19 de novembre al Movistar Centre del Portal de l’Àngel de Barcelona.

Aquesta serà, segons l’associació, l’edició “més ambiciosa de totes les que s’han fet fins ara”, ja que el congrés s’allargarà durant dos dies, començant el divendres 18 i viurà una segona jornada, el dissabte 19 de novembre. S’han programat xerrades dedicades a la Intel·ligència Artificial i l’optimització de les formes de negoci.
El primer dia, divendres, hi participaran les principals associacions d’editors de premsa de l’Estat. Els organitzadors han remarcat que serà “una dia per contrastar les realitats de cadascun dels territoris”. Així, es podrà escoltar a representants de l’Associació Premsa Forana de Mallorca, l’Associació de Premsa Local de Menorca, l’Associació de Premsa Comarcal Valenciana, l’Associació de Mitjans Digitals de la  Comunitat Valenciana i del País Basc Tokikom. La segona jornada, dissabte, serà un dia per esbrinar les noves formes de negoci que s’obren al panorama editorial. Es parlarà de com aprofitar les eines que ofereix la Intel·ligència Artificial, s’exploraran les millors formes per rendibilitzar un diari digital, es debatrà de la convivència entre digital i paper; i s’explicaran les principals línies d’ajudes provinents de la Unió Europea per a mitjans locals.
L’acte de cloenda de l’any de celebracions del quarantè aniversari de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, finalment, es celebrarà el mateix 19 de novembre al Palau de la Música Catalana. Aquest esdeveniment servirà per cloure les celebracions iniciades el setembre de 2021 amb una gran festa al Gran Teatre del Liceu, i que durant els següents catorze mesos van continuar amb actes itinerants al llarg i ample del territori català implicant desenes d’editorials, entitats i institucions públiques per divulgar la important tasca de l’associació, no només  com a editors de noticies sinó que normalitzant l’ús de la nostra llengua, així com fent visible la Catalunya de comarques o creant llocs de treball arreu del país.
En aquesta festa de cloenda, que començarà a les 17.30 hores i per a la qual és imprescindible tenir invitació, entre d’altres, es lliurarà el 2n Premi d’Honor de la Premsa Comarcal, així com els guardons als estudiants d’ESO del Premi Premsa Comarcal a la Solidaritat, i el Premi de fotografia per a associats 40 anys de Premsa Comarcal, 40 anys fent país. També es comptarà amb l’actuació musical d’un dels cantants més coneguts de l’escena catalana.

Tags: ACPC, Catalunya, comunicació local, cultura, jornades, mitjans de comunicació, periodisme, premsa comarcal, societat, xerrades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Augmenta un 69% el nombre de clients als apartaments turístics al setembre, però encara no arriba a nivells del 2019
Notícia següent
Torroella de Montgrí s’ofereix com a seu permanent de la Universitat Europea del Consell Català del Moviment Europeu

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes