Torroella de Montgrí s’ofereix com a seu permanent de la Universitat Europea del Consell Català del Moviment Europeu

Torroella de Montgrí.- L’alcalde, Jordi Colomí, ha traslladat al Consell Català del Moviment Europeu (CCME), la voluntat que Torroella de Montgrí esdevingui la seu permanent on anualment se celebri la Universitat Europea del Consell Català del Moviment Europeu.

L’oferiment s’ha fet arran de l’èxit de la primera edició celebrada el 7 i 8 d’octubre, al Museu de la Mediterrània, durant la qual, sota el títol genèric “Europa es prepara per a les noves generacions”, es van organitzar quatre taules rodones amb ponents de primer nivell.
Colomí considera que “aquest esdeveniment es relaciona a la perfecció amb els objectius estratègics del Museu de la Mediterrània, que combina la seva dimensió local amb la global, amb la voluntat d’esdevenir espai de coneixement, reflexió, diàleg i recerca de les inquietuds i problemàtiques que afecten a les ciutadanes i ciutadans del segle XXI”. Amb aquest propòsit, recorda, des del 2006 organitza anualment, pels volts de la primavera, una Jornada de Política Internacional, que s’ha convertit en un espai de referència pel qual passen destacadíssims experts per tractar els aspectes més rellevants de política internacional.
L’alcalde defensa la importància que aquests tipus d’esdeveniment es puguin descentralitzar i celebrar fora de les grans ciutats i dels grans centres de coneixement, i argumenta que Torroella i l’Estartit disposen d’una infraestructura, serveis i oferta de lleure i natura que complementa a la perfecció l’estada dels participants.

Què és el Consell Català del Moviment Europeu?
El Consell Català del Moviment Europeu (CCME) és una associació pluralista i independent, formada per col·lectius i persones que té com a finalitat treballar per aconseguir una Europa que avanci vers una veritable unió política, una Europa federal respectuosa amb la diversitat dels seus pobles i entesa com un espai geopolític, econòmic, cultural i social, presidit pels principis d’igualtat, llibertat, seguretat, solidaritat i justícia, on els ciutadans europeus en siguin els protagonistes. També treballa per fomentar i aprofundir a Catalunya les relacions entre els diferents pobles, nacionalitats i regions d’Europa de cara a la unitat europea.
Està integrada per una àmplia representació de la societat catalana: partits polítics, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals, ajuntaments, universitats, associacions econòmiques, professionals i acadèmiques que són el reflex de la pluralitat professional, ideològica i política de la societat civil d’Europa, treballant conjuntament en la construcció d’una Europa unida. Es va constituir formalment a París, el juny de 1949, com a culminació de les activitats europeistes dutes a terme d’ençà del final de la Segona Guerra Mundial.

Tags: Ajuntament de Torroella de Montgrí, consell, europa, internacionalització, Museu de la Mediterrània, política, societat, Torroella de Montgrí, universitat
Notícia anterior
L’ACPC celebrarà el Dia de la Premsa Comarcal “més ambiciós” amb dues jornades de ponències el 18 i 19 de novembre
Notícia següent
Anna Vicens presenta dos documentals dedicats a Toni Ferrer i Jaume Provensal al Monestir de Sant Feliu

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes