L’Ajuntament de Forallac instal·la una escultura de Cado Manrique a Peratallada

Forallac

L’Ajuntament de Forallac ha instal·lat a Peratallada una escultura de l’artista Cado Manrique (Santa Cruz de la Palma, Tenerife, 1944), que des del 2009 té el seu estudi i resideix a Vulpellac.

Amb aquesta instal·lació, l’Ajuntament vol reconèixer la trajectòria de l’artista i la seva vinculació amb el municipi, a la vegada que vol contribuir a l’embelliment de la via pública a través de l’art.
La peça s’ha instal·lat a la zona verda de l’aparcament de Dalt de Peratallada, prop d’una de les torres i del fossat de defensa medieval. Es tracta d’un dels principals accessos al conjunt monumental.
L’escultura va col·locada sobre un suport d’encofrat de ciment i pedra, material acabat a buixarda. Porta per títol “Dialògic I” i va ser creada l’any 2015. Forma part d’una sèrie on l’artista s’inspira en la definició de diàleg.
Segons explica, la mateixa autora: “Acabava d’instal·lar-me al meu nou taller, situat en una nau en un poble preciós de Forallac amb vistes al camp, pura calma, envoltada d’obres acabades altres per acabar o per començar, així que vaig posar fil a l’agulla i vaig començar a donar forma a un tema recurrent a l’entramat social: la dificultat d’enteniment”.
Manrique argumenta que “si diàleg és una forma de comunicació essencial que ens permet connectar-nos amb els altres, aprendre i créixer per construir relacions sòlides i resoldre conflictes, aquest treball Dialògic és un elogi a totes aquelles persones que contribueixen a l’enriquiment del coneixement i l’entesa a través del diàleg igualitari”.
La instal·lació s’ha portat a terme aquest matí. Els treballs han anat a càrrec de la Brigada Municipal. A l’acte hi han assistit l’artista, acompanyada dels seus fills Carla i Ricard; i l’alcalde, Josep Sala; la regidora de Cultura, Olga Galceran; el regidor de Patrimoni, Carles Frigola, i la regidora de Turisme, Marta Chicot.
Cado Manrique ha declarat: “Em sento molt agraïda a l’Ajuntament pel detall d’haver pensat en mi i una de les meves obres. Per mi és molt important que l’art i la cultura puguin estar a la via pública, que no estiguin en un espai tancat o privat. Animo l’Ajuntament perquè segueixi per aquesta línia i instal·li més peces a la via pública. La peça ha quedat molt ben col·locada en relació amb l’entorn. Agraeixo també als professionals que han participat a l’encofrat, el ferrer Carles Sabater, i en la base de pedra, el picapedrer Xavier Fontfreda”.
Per la seva banda, l’alcalde, Josep Sala, ha manifestat: “Estem molt orgullosos de poder comptar amb una obra de Cado Manrique en un lloc tan emblemàtic com Peratallada. Aquesta instal·lació no només posa en valor el talent d’una artista vinculada al nostre municipi, sinó que també enriqueix el patrimoni cultural i artístic de Forallac. Agraeixo a totes les persones que han col·laborat en aquest projecte per la seva professionalitat i dedicació”.
La instal·lació de la peça s’ha coordinat des de la regidoria de Cultura. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Olga Galceran, ha declarat: “Des de l’Ajuntament també hem volgut posar en valor el fet de ser una de les poques dones escultores que tenim en el nostre entorn. Volem seguir fomentant la presència d’art a la via pública i esperem que aquesta sigui només una de moltes iniciatives en aquesta direcció”.

Tags: Ajuntament de Forallac, art contemporani, artistes locals, cultura, escultura, Peratallada, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Recepció institucional de benvinguda a quatre nous agents de la Policia Local de Torroella
Notícia següent
Campanya informativa de la Policia Local de Palamós per potenciar la seguretat al comerç del municipi durant l’estiu

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes