L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha mobilitzat prop d’1,5 milions d’euros des del març

La Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal va celebrar dilluns un Ple municipal extraordinari amb un únic punt a l’ordre del dia: suplementar en 250.000 euros la partida per a la millora de les instal·lacions esportives de la ciutat.

La modificació va comptar amb el vot favorable de tots els grups polítics que configuren el consistori. Aquest import, sumat a les modificacions pressupostàries fetes des del mes de març, suposa una mobilització o increment de recursos en prop de 1.500.000 euros que “han de servir per anar posant al dia els equipaments de la ciutat”, va explicar l’alcalde Òscar Aparicio. A aquesta quantitat cal afegir-hi més de 550.000 euros per inversions projectades en mandats anteriors i que es trobaven amb finançament afectat.
Aparicio va argumentar que “els equipaments i les instal·lacions esportives porten anys de retard i no estan a l’alçada del que una ciutat de prop de 12.000 habitants necessita”. És per això que l’equip de govern municipal aposta per destinar 600.000 euros nous, quantitat que suposa “una inversió important, llargament reivindicada”. L’alcalde bisbalenc va determinar que “ha de ser només una primera inversió i continuar-se els propers anys amb la reforma dels vestidors i de la coberta del Pavelló d’Esports, juntament amb la construcció d’un nou pavelló”.
Va ser al Ple del passat dimarts 25 de juny quan es aprovar una nova mobilització de recursos públics de municipals, juntament amb noves inversions i el finançament d’activitats i serveis que han de servir per “continuar posant al dia la ciutat”. Concretament es va aprovar, amb el vot favorable de l’equip de govern i l’abstenció dels partits de l’oposició, la mobilització de 106.000 euros provinents del romanent líquid de tresoreria que finançaran l’Escola Municipal de Música Conrad Saló (55.000 euros), l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques (11.500 euros); polítiques d’igualtat (7.500 euros), l’adquisició de llums de Nadal (15.000), Subvenció Club Esportiu CT La Bisbal, el torneig de pàdel (6.000 euros), Radio Bisbal (2.000 euros), Ambulàncies EMF (4.000 euros), i quadres elèctrics (5.000 euros). D’altra banda es van mobilitzar un total de 125.000 euros procedents de romanents d’inversió per la substitució del paviment del pavelló firal en parquet (100.000 euros), millores al Castell Palau per treure les pintades grafitis (5.000 euros) i la Unitat Escolaritzada Compartida UEC (19.500 euros).
Ara afrontem el repte de poder executar tota aquesta capacitat econòmica de l’Ajuntament en inversió finançada amb recursos propis, de l’organització del consistori per invertir i posar-los a disposició de la ciutadania”, va remarcar Òscar Aparicio. “Hem d’incrementar les xifres d’execució pressupostària, repte que creiem que aconseguirem enguany amb una xifra d’inversió molt important, tenint en compte que a hores d’ara ja hem invertit prop d’un 1.400.000 euros”. Cal tenir present que a nivell municipal, els anys 2020, i 2021 no es va arribar a aquesta quantitat, alhora que en els exercicis de 2022 i 2023 va ser de 1,5 milions d’euros.

Tags: equipaments, esport, inversions, La Bisbal d'Empordà, millores, ple, pressupostos, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Cap Roig Festival anuncia la venda de més de 34.400 entrades abans del seu inici
Notícia següent
Del 12 de juliol al 22 de setembre, torna el Julivia bus turístic

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes