L’Ajuntament de La Bisbal impulsa demostracions i tallers participatius entre les escoles bisbalenques per promoure la marca “Ceràmica de la Bisbal”

La Bisbal d’Empordà.- Com cada estiu, l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local ha organitzat com cada estiu demostracions de torn per tal de promoure i dinamitzar la marca “Ceràmica de la Bisbal” entre visitants de diferents destinacions turístiques del Baix Empordà.

Un cop acabada la temporada turística, el taller s’ha traslladat als jardins de Torre Maria, on cada dia rep la visita de diferents classes de cadascuna de les escoles d’Educació Primària de la Bisbal: Escola Empordanet, Escola Mas Clarà, Escola Joan de Margarit i Escola Cor de Maria. L’alumnat, acompanyats pels seus tutors i tutores, arriba als jardins de Torre Maria i poden participar individualment en la creació de la seva peça de ceràmica al torn, amb l’ajut del ceramista. A més, es poden fer alguna fotografia en el fotoreclam de la marca “Ceràmica de la Bisbal”.
Els dies 2 i 3 d’octubre han passat per Torre Maria alumnes de 5è i 3r de l’Escola Empordanet, mentre que dimecres i dijous, 4 i 5 d’octubre ha estat el torn de l’Escola Joan de Margarit, que ha dividit en dos l’alumnat de 6è. Divendres 6 d’octubre i el dilluns 9 d’octubre tocarà a l’alumnat de 6è de l’Escola del Mas Clarà. I finalment, els dies 10 i 11 d’octubre l’activitat clourà amb l’alumnat de 3r i 4t de l’Escola Cor de Maria.
Durant la seva visita als jardins de Torre Maria l’alumnat també fa una nova activitat de ceràmica; una proposta en la qual cadascun dels alumnes ha de col·locar una peça de color per tal de crear un mosaic que cobreixi una gerra de ceràmica. Aquest mosaic, que s’ha dissenyat especialment per a l’ocasió, vol cloure amb la col·laboració de tot l’alumnat: aquesta gerra, ha estat cedida per l’empresa Figueras i Fills.
Com cada any, aquesta acció és subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i pel Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social. Gràcies a la línia de subvencions de Treball als Barris, s’ha contractat a persones desocupades per tal de dur a terme les demostracions de torn durant els mesos de la temporada d’estiu i pel desenvolupament del projecte escolar.

Més de 1.600 persones a les demostracions de torn de Ceràmica de la Bisbal durant la temporada turística al Baix Empordà
Abans d’aquesta proposta escolar, durant la temporada turística l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local ha organitzat com cada estiu demostracions de torn per tal de promoure i dinamitzar la marca “Ceràmica de la Bisbal” entre visitants de diferents destinacions turístiques del Baix Empordà. L’activitat enguany s’ha desenvolupat a l’Escala, Tamariu i Llafranc, Pals, Begur i Peratallada, a més de la mateixa Bisbal d’Empordà, els divendres de mercat i els matins de dissabte a l’Aigüeta. Un any més, cada tarda el taller mòbil s’instal·lava en un espai públic de la població corresponent perquè tal que residents i visitants poguessin observar en directe com es transforma el fang en una peça de terrissa i fer un bol ells mateixos amb l’ajuda i el guiatge de ceramistes dinamitzadors. Aquesta temporada han passat pels tallers més de 1.600 persones que han pogut gaudir d’un petit tastet de tornejar una peça de fang i que com a turistes han tingut la oportunitat de conèixer l’oferta turística, comercial i cultural de la Bisbal d’Empordà vinculada amb la ceràmica.

Tags: artesans, ceràmica, ceramistes, cultura, demostració, escoles, La Bisbal d'Empordà, marca de garantia, promoció econòmica, societat, temporada turística
Notícia anterior
Unió de Pagesos alerta d’unes pèrdues en el cultiu d’oliva de fins al 90% en finques de secà i del 60% amb regadiu
Notícia següent
Nova edició del Passatge del Terror als Jardins del Monestir de Sant Feliu de Guíxols

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes