L’Ajuntament de Palafrugell destina 4.000 euros per portar ajut humanitari a Ucraïna

Palafrugell.- L’Ajuntament de Palafrugell va aprovar destinar la quantitat de 4.000 euros per ajuda humanitària al poble ucraïnès. En concret, l’aportació servirà per transportar més de 6.000 espelmes i altre material de primera necessitat que es repartiran a partir de l’1 d’abril.

La coordinació de l’operació es realitzarà gràcies a l’entitat Amb les Teves Mans, una ONG empordanesa la qual, des de la seva fundació, el 2016, ha centrat la seva activitat en projectes educatius i d’empoderament social a Gàmbia, però que des de l’any passat també està bolcada en l’ajuda als damnificats de la guerra a Ucraïna. Cal destacar que, a Palafrugell, els alumnes de l’escola Vedruna Prats de la Carrera han col·laborat activament des de fa mesos en la recollida d’espelmes, labor a la qual s’han sumat altres centres educatius de la comarca i de més enllà.
Dimecres 29 de març, una furgoneta d’Amb les Teves Mans carregada amb les espelmes ha sortit rumb a Cracòvia (Polònia), per, des d’allà, fer-ne la distribució als punts de destinació final a l’interior d’Ucraïna. L’acció humanitària no es limitarà, però, a l’ajut provinent de casa nostra, sinó que, un cop allà, faran diversos viatges d’anada i tornada al llarg d’una setmana per repartir altre material de primera necessitat que es troba immobilitzat en magatzems de Cracòvia per manca de transport. Finalment, els responsables de l’ONG tenen previst, al juliol, tornar a fer un altre viatge, aquest cop de tot un mes, amb la mateixa finalitat doble de portar material des d’aquí i fer de llançadora per ajudar a repartir el que es troba a Polònia.
Des de l’Ajuntament de Palafrugell, el regidor de Cooperació Josep Salvatella, destaca que, amb aquesta aportació econòmica, “ens hem volgut sumar a l’esforç col·lectiu liderat per Amb les Teves Mans i l’Escola Vedruna per tirar endavant aquesta campanya, amb el propòsit de pal·liar, per poc que sigui, l’escassetat de tota mena de productes que afecta ara mateix la societat ucraïnesa”. I afegeix: “Malauradament, avui a Ucraïna és més fàcil aconseguir armes que menjar, ja que aquesta és la política que han triat els governs occidentals (entre els quals l’espanyol), que s’han bolcat a enviar armament i han deixat en un segon pla, i a cura i risc de les ONG, la distribució d’aliments i de productes de primera necessitat”.

Tags: ajuda humanitària, Ajuntament de Palafrugell, guerra, ong, Palafrugell, serveis, societat, solidaritat, Ucraïna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Cap de setmana de doble celebració al Terracotta Museu: Dies Europeus de l’Artesania i “Hola Ceràmica”
Notícia següent
Els pobles pesquers de la Costa Brava podran optar a 15,6 MEUR d’ajuts europeus per promoure l’economia blava sostenible

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes