L’Ajuntament de Palafrugell tanca la liquidació del pressupost 2023 amb un romanent disponible superior als 6 milions d’euros

Palafrugell.- L’Ajuntament de Palafrugell ha tancat la liquidació del pressupost del 2023 amb un romanent disponible superior als 6 milions d’euros. Aquesta capacitat d’estalvi aconseguida per part del govern municipal durant l’exercici anterior permetrà executar projectes addicionals als pressupostats inicialment d’acord amb el que estableix la normativa estatal vigent.

Pel que fa referència a les inversions, en aquest sentit, l’Ajuntament de Palafrugell ha tancat l’exercici del 2023 amb una execució del 60% de les inversions previstes durant l’any passat i que s’executaran o acabaran al llarg d’aquest 2024, sobretot gràcies a les aportacions dels fons Next Generation. I al mateix temps, ha permès executar despeses importants com l’ampliació de l’Avinguda Espanya amb 1.800.000 euros; el parc territorial amb 737.000 euros; l’adquisició del nou enllumenat de Nadal amb 202.000 euros o la nova museografia del Museu del Suro amb 118.000 euros.
La liquidació del pressupost també ha permès mantenir el deute viu del consistori que al tancament de l’exercici del 2023 ha quedat situat al 17,68%, fet que mostra el bon estat econòmic del consistori. Una xifra que el govern municipal confia anar rebaixant de cara al futur gràcies a l’important romanent que s’ha generat i que com estableix la normativa vigent es pot destinar a la reducció del deute municipal.
La bona gestió econòmica del govern municipal aquests darrers anys, permetrà afrontar operacions importants com pots ser el futur contracte pel servei d’escombraries o la nova aposta per a l’Oficina d’Habitatge i els reptes de caire social que té el consistori, sense la necessitat d’augmentar un endeutament que es troba molt per sota del 75% de topall que fixa la normativa estatal. A més, la gestió econòmica municipal permet mantenir una important la línia d’inversions aquests darrers exercicis per seguir millorant i transformant el municipi.
L’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, posa en relleu els sis milions de romanent amb què s’ha tancat el pressupost del 2023, “amb els quals intentarem afrontar projectes que no estaven inicialment en el pressupost, com poden ser la reforma dels Ametllers; l’ampliació de l’Àrea d’Acció Social o un pla de xoc per a la millora de carrers i voreres de determinats barris”.

Tags: activitats econòmiques, Ajuntament de Palafrugell, deute, economia, inversions, liquidació, millores, Palafrugell, pressupostos, romanent, serveis, societat
Notícia anterior
7a Caminada per la Igualtat
Notícia següent
L’Arxiu Comarcal del Baix Empordà celebra 40 anys d’història i patrimoni

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes