L’Arxiu Comarcal del Baix Empordà celebra 40 anys d’història i patrimoni

Foto: Anna Pascual

La Bisbal d’Empordà.- S’ha celebrat al Mundial de la Bisbal d’Empordà el 40è aniversari de l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà. Una jornada plena d’alegria, reconeixement i nostàlgia, on es va poder comptar amb la presència dels quatre arxivers i arxiveres que han dirigit aquesta institució al llarg dels anys: Josep Matas, Santi Soler, M. Teresa Solé i Carme Maria Marugan.

Durant aquests 40 anys, l’Arxiu Comarcal no només ha estat testimoni, sinó també custodi, de la riquesa històrica i cultural de la comarca. Amb 10 arxius en total, incloent 9 municipals i el comarcal, el Baix Empordà ha demostrat la importància de la preservació i difusió del nostre patrimoni documental.
L’acte ha comptat amb la presencia de l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Òscar Aparicio, el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calataiud, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull i el vicepresident primer del Consell Comarcal, Enric Marquès, la qual cosa reflecteix la importància d’aquesta celebració, que ha clos amb un brindis que simbolitza l’esperança i el compromís cap al futur.
A més, s’ha projectat un documental especial d’en Toni Martí, que recorre aquests 40 anys de trajectòria, i s’ha retut homenatjat a figures clau en defensa de la cultura i de la llengua com la Lola Casademont, Jordi Frigola i Maria Dolors Figueras, desapareguts recentment.
Aquest aniversari no és només una fita, sinó un punt de partida cap a més dècades de preservació, estudi i difusió del patrimoni baixempordanès amb l’expansió de l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà i la recent donació del fons Lluís Pericot.

Tags: aniversari, arxius, Baix Empordà, celebració, cultura patrimoni, historia, La Bisbal d'Empordà, reconeixement, societat
Notícia anterior
L’Ajuntament de Palafrugell tanca la liquidació del pressupost 2023 amb un romanent disponible superior als 6 milions d’euros
Notícia següent
Cicle de tallers i conferències “Revisem els Drets Humans” a Castell-Platja d’Aro

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes