L’Ajuntament de Palamós aportarà ajuts directes a bars, restaurants, locals d’oci i centres d’estètica que han cessat la seva activitat per la Covid-19

Palamós.- L’Ajuntament de Palamós donarà ajuts directes als bars, restaurants, locals d’oci i centres d’estètica del municipi, que han hagut de cessar en la seva activitat a conseqüència del decret d’obligació de tancament d’aquests negocis, establert per la Generalitat de Catalunya en la lluita contra la Covid-19.

Així ho ha decidit per unanimitat la Junta de Portaveus, formada per representants de tots els grups municipals representats al consistori, que aquest matí s’ha reunit a l’Ajuntament per tractar aquest tema.
L’aportació econòmica prevista per aquests ajuts forma part del gruix de diners que l’Ajuntament de Palamós va incloure en les subvencions extraordinàries que el passat mes d’agost va posar a disposició dels establiments comercials i empresarials de Palamós, i que estava dotada amb un total de 295.000 €.
Aquests ajuts no es van exhaurir, restant un romanent d’uns 140.000 euros que ara l’Ajuntament el destinarà íntegrament als bars, restaurants, locals d’oci i centres d’estètica del municipi.
Aquesta aportació econòmica municipal serà compatible amb qualsevol altra subvenció o ajut concedit per altres administracions o ens públics o privats, com és el cas dels ajuts que la Generalitat de Catalunya ja ha previst per aquests negocis i que ha dotat amb un màxim de 1.500 euros per establiment.
Un cop s’ha consensuat a la Junta de Portaveus, ara Tècnics de l’Àrea municipal de Promoció Econòmica establiran les bases del procés de sol·licitud, per tal que els propietaris d’aquests negocis que ho desitgin, puguin demanar aquestes aportacions econòmiques.
Es preveu que el període de sol·licitud es pugui iniciar a finals del mes vinent i que hi pugui concórrer qualsevol dels negocis esmentats, els quals rebran una aportació econòmica única.

Pla de xoc municipal
Aquests ajuts als bars, restaurants i centres d’estètica del municipi formen part del pla de xoc municipal que estableix un total de 14 línies bàsiques d’actuació, socials i econòmiques, i que compta amb una dotació de 700.000 euros que es destinen, bàsicament, a l’atenció social i ajuda a les famílies, per una banda, i la promoció econòmica i foment de l’ocupació, per una altra.
Aquest pla de xoc va ser aprovat pel ple municipal el passat mes de juny i inclou mesures per garantir cobrir necessitats bàsiques, amb l’increment de l’import destinat a ajudes d’urgència per a les famílies del municipi que puguin patir pobresa en l’alimentació, higiene o medicació.
En aquesta línia s’ha incrementat la dotació econòmica de l’Espai de Distribució d’Aliments de Palamós (EDA) i al projecte d’acompanyament de les persones usuàries del Servei d’Atenció Bàsica Immediata (SABI), que augmenta en 10.000 euros la seva dotació inicial (46.000 €).
Entre altres mesures que aplica aquest pla és el de l’ajut per al lloguer de l’habitatge de residència habitual i la mediació en conflictes de lloguer, o el projecte de xarxa de wifi públic en la zona urbana per a la reducció de la bretxa digital o dels plans d’inserció laboral que promoguin l’ocupació al municipi. S’incideix en línies per a la recuperació econòmica per a l’aplicació de mesures de protecció de la salut relacionades amb la Covid-19 mitjançant subvencions, facilitant la comunicació i tràmits telemàtics amb l’administració local.
Finalment, aquest pla de xoc contempla altres ajudes al teixit comercial i empresarial del municipi amb ajuts econòmics a empreses i autònoms; però també amb accions que permetin el manteniment o creació de llocs de treball, campanyes de reducció d’estocs, reforç de la comunicació per incentivar i promocionar tant l’autoconsum local, així com la creació de plataformes de venda on-line destinades al teixit comercial local.

Tags: ajudes, ajuntament de Palamós, bars, comerç, coronavirus, crisi, estètica, oci nocturn, pla de xoc, restaurants, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Calonge ajorna la Festa Major de Sant Martí i la Festa del Vi Nou per la Covid-19
Notícia següent
Un condemnat a 4 anys i mig per una agressió sexual a Palafrugell no entra a presó si fa un tractament de desintoxicació

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes