L’Ajuntament de Palamós destina 34.000 € en el foment de la implantació de negocis en els locals buits i per a la instal·lació d’activitats econòmiques en espais de coworking

Palamós.- L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós ha obert aquesta setmana els terminis per a sol·licitar els ajuts, en règim de concurrència no competitiva, per a dues convocatòries que tenen una dotació econòmica global de 34.000 €.

Es tracta concretament d’un ajut per al foment de l’obertura de nous establiments, i un segon destinat a incentivar l’emprenedoria i l’ús de coworkings al municipi. Tant una com l’altra es podran sol·licitar fins al 17 de desembre, presentant la corresponent instància al registre municipal (sol·licitant cita prèvia), o bé telemàticament mitjançant la seu electrònica.

“Un espai, una oportunitat“
L’ajut per a l’obertura de nous establiments comercials, s’emmarca dins del pla de dinamització de locals buits “Un espai, una oportunitat“. L’objectiu d’aquesta convocatòria (amb una dotació econòmica total de 24.000 €) és fomentar la implantació de negocis en els locals buits del principal eix comercial de Palamós, contribuint a la consolidació dels nous establiments que s’hi instal·lin.
També es vol incidir en una millora de l’espai públic a través de la continuïtat d’establiments, potenciant l’oferta comercial per a la ciutadania, l’ocupació i en general l’activitat econòmica.
La convocatòria és adreçada a les persones que hagin obert nous negocis en locals de planta baixa, concretament dins l’eix comercial central que formen els carrers: Tauler i Servià, de la Creu, de la Volta, Molins, Adrià Àlvarez, Quarter, Pagès Ortiz, Enrajolat, del Salt, Salvador Albert Pey, Joan Baptista de La Salle, plaça dels Arbres, carrer de Cervantes i avinguda Onze de Setembre fins a la cantonada amb el carrer Sant Josep. Aquest ajut permet l’obtenció del finançament del 50% de les despeses de lloguer i subministraments, fins a una quantia màxima de 3.000 € per sol·licitant.

Foment de coworkings al municipi
La convocatòria destinada a l’ús de coworkings al municipi (amb una dotació global de 10.000 €) vol incentivar l’emprenedoria en espais de treball compartit, responent així a les noves maneres de treballar, que des de l’afectació de la Covid-19 han esdevingut cada vegada més rellevants.
Per això proposa crear una línia d’ajuts per a activitats econòmiques de nova creació que s’instal·lin en espais de coworking, amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament econòmic, la innovació, la formació d’ecosistemes emprenedors i l’ocupació a Palamós.
Aquest ajut és adreçat a totes aquelles persones del municipi que hagin emprès en el darrer any activitat econòmica en espais de coworking, i permet finançar el 50% de les despeses de lloguer fins a un màxim de 1.200 € per sol·licitant.

Tags: activitats econòmiques, ajudes, ajuntament de Palamós, comerç, convocatòria, coworking, Emprenedoria, empreses, establiments, locals buits, palamós, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Campanya 2023 d’esterilització de gats domèstics a Begur
Notícia següent
Calonge i Sant Antoni celebrarà el V Congrés d’Empresa i Emprenedoria Altamar el 23 i 24 de novembre

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes