L’Ajuntament de Palamós i la companyia d’aigües del municipi impulsen un nou fons d’ajuda pel pagament del deute de consum d’aigua, adreçat a col·lectius vulnerables

Palamós.- L’Ajuntament de Palamós i la Companyia d’Aigües Palamós SA (CAPSA) han establert, un any més, un fons d’ajuda pel pagament del deute de consum d’aigua, adreçat a les famílies del municipi amb greus dificultats econòmiques, facilitant doncs el dret d’accés a l’aigua potable a les persones més desfavorides.

El fons de solidaritat establert per aquest concepte i per a l’any 2024, és d’un total de 15.000 euros, que aporta CAPSA a fons perdut, amb l’objectiu de concedir ajuts socials puntuals consistents en l’exempció del deute corresponent a factures d’aigua.
Aquest Fons de Solidaritat es destinarà a contribuir a la liquidació total o parcial del deute corresponent a les factures del servei municipal de l’aigua, d’aquelles unitats familiars que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica acreditada pels Serveis Socials de l’Ajuntament.
El protocol presentat per la Companyia d’Aigües Palamós permet regular les actuacions que es duen a terme davant de situacions de pobresa energètica i vulnerabilitat econòmica, que provoquen la impossibilitat d’atendre, dins el termini previst, les factures per al consum d’aigua, i evita que es portin a terme talls de subministrament.
El Fons de Solidaritat comportarà l’exempció del pagament del deute corresponent al consum d’aigua, incloent-hi impostos i tributs, a aquelles unitats familiars que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica.
L’ajuda es farà a partir del lliurament d’un document expedit pels Serveis Socials de l’Ajuntament on s’acrediti una situació econòmica que justifiqui l’atorgament en els terminis previstos a la Llei, de mesures urgents d’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica sobre la situació de risc d’exclusió residencial.

Tags: aigua, ajuda, ajuntament de Palamós, dificultats, famílies, palamós, Serveis Socials, solidaritat, vulnerabilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Unió de Pagesos anima els ramaders a demandar “el càrtel de la llet” després que l’Audiència Nacional hagi sentenciat que va existir
Notícia següent
La millor cuinera de l’Àfrica, Najat Kaanache, defensa que la gastronomia és una eina que “pot ajudar a millorar el món” en una visita a Calonge i Girona

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes