L’Ajuntament de Palamós informa la ciutadania dels beneficis fiscals als quals es poden acollir en la gestió dels impostos municipals

Palamós.- Aquesta setmana s’iniciarà la tasca de distribució, a tots els habitatges de Palamós, del fulletó que informa sobre la possibilitat que té la ciutadania del municipi d’obtenir beneficis fiscals, en el pagament de les taxes i els impostos que gestiona la seva administració local.

En total es distribuiran 10.000 d’aquests fulletons, que ha editat l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós, on s’informa de quins són aquests beneficis fiscals.
Es tracta d’impostos com el de Béns Immobles (IBI) amb el qual es preveu una bonificació entre el 25 i el 90% per a famílies nombroses, o del 90% pels habitatges de protecció oficial, entre altres. També per a l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) en el qual es destaca la bonificació del 100% dels vehicles amb una antiguitat mínima de 25 anys, la mateixa que s’aplica als titulars de vehicles amb discapacitat igual o superior al 33%.
Pel que fa als beneficis fiscals en l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), en són referents la bonificació del 95% per a les construccions que incorporin sistemes per l’aprofitament tèrmic de l’energia solar, i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques; i del 90% per a les obres que afavoreixin l’habitabilitat a les persones amb mobilitat reduïda.
En la recollida d’escombraries s’inclou un 100% de bonificació de la taxa per escassa capacitat econòmica, d’un 50% si es combina l’ús de la deixalleria i l’autocompostatge, o del 30% per a famílies monoparentals.
L’obtenció de beneficis fiscals també s’aplica a les taxes pel servei de la llar infantil, amb reducció de la matrícula de fins a un 50% per a famílies nombroses o monoparentals, o del 25 al 50% de la quota mensual per a famílies amb escassa capacitat econòmica, entre altres.
En el casal d’estiu s’inclouen descomptes com el del 25% en famílies nombroses o monoparentals, i a l’escola d’adults de fins al 90% per a persones amb vulnerabilitat extrema, i del 50% per a persones jubilades amb pensions inferiors al salari mínim, aturats o vulnerables.
Finalment,  l’IIVTNU (Plusvàlua) inclou reduccions del 90%, si la titularitat de la propietat es manté durant tres anys des de la transmissió; i en el cas de l’IAE és del 95% de la quota per a les cooperatives, unions, federacions, o les societats agràries de transformació.
Amb aquesta campanya informativa l’Ajuntament de Palamós vol continuar fomentant el coneixement entre la ciutadania del municipi de la possibilitat de reduir la seva fiscalitat, i d’aquesta manera poder augmentar el nombre de persones que sol·licitin poder-se beneficiar.

Calendari del contribuent i Portal Tributari
Aquest desplegable també incorpora el calendari del contribuent amb els períodes establerts per al pagament d’impostos, diferenciant les dates previstes pel període voluntari, d’aquell establert en el cas de fer-ho mitjançant domiciliació bancària.
Per últim es recorden les eines que la ciutadania té a disposició per a consultar o pagar els seus tributs electrònicament, i en aquest cas concretament mitjançant el portal tributari de l’Ajuntament de Palamós (seu.palamos.cat/tributs) on es poden consultar i pagar rebuts en línia.
També s’informa de la possibilitat de rebre informació personalitzada dels tributs al correu electrònic de cada ciutadà. Per això només cal omplir el formulari de consentiment, que es pot trobar a la seu electrònica de l’Ajuntament (seu.palamos.cat), i registrar-lo en línia; o bé descarregar-lo i portant-lo omplert a la seu de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós (c/ Major, 56).
Per a les persones que prefereixin aquesta segona opció, cal recordar que ja no cal sol·licitar cita prèvia.

Tags: activitats econòmiques, ajuntament de Palamós, atenció ciutadana, beneficis, bonificació, calendari, contribuents, economia, fiscalitat, impostos, palamós, taxes, tributs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Escuderia Baix Empordà, guardonada com a Millor Escuderia Organitzadora de Ral·lis d’Asfalt 2023 per la Federació Catalana d’Automobilisme
Notícia següent
Inversió de 4,5 milions d’euros en accions de xoc per fer front a la sequera al litoral i al prelitoral de les comarques gironines

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes