L’Ajuntament de Torroella reforça la capacitat i autonomia d’abastament d’aigua potable amb la construcció d’un pou

Torroella de Montgrí

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí està finalitzant la construcció d’un nou pou amb l’objectiu de millorar la capacitat d’abastament d’aigua potable a Torroella i l’Estartit.

Actualment, el municipi es proveeix d’aigua a través de dos pous situats a Canet de la Tallada (Canet 1 i Canet 2) i dos més a Gualta, un dels quals està gestionat pel Consorci d’Aigües de la Costa Brava.
El nou pou, anomenat Canet 3, substituirà el Canet 1, construït l’any 1988 amb una canonada de ferro de 600 mm de diàmetre. Aquest pou ha vist disminuït el seu rendiment en els darrers anys. Amb l’objectiu de millorar-ne el seu rendiment, l’any 2017 s’hi van fer treballs de millora i es va reentubar amb canonada de 500 mm de diàmetre quan es va detectar que la reixa d’aspiració estava deteriorada. L’any passat també s’hi van fer treballs de neteja.
Malgrat les tasques de millora i manteniment que s’hi han fet, l’alcalde, Jordi Colomí, ha explicat que “la disminució de la seva capacitat ha motivat la necessitat de trobar una solució per compensar la pèrdua i donar major seguretat i autonomia a l’abastament municipal”.
Els treballs de construcció del nou pou van començar el 25 de juny i estan coordinats pel servei municipal Montgrí Aigua. S’està construint per emergència degut a l’Estat de Sequera. S’espera poder-lo tenir en funcionament la setmana del 15 de juliol.
Actualment, els treballs de construcció i desenvolupament del pou han finalitzat. Els propers dies es procedirà a la instal·lació de la bomba i del muntant a l’interior del pou, la connexió amb la canonada d’impulsió existent, el cablejat elèctric i l’aforament del pou per determinar el cabal d’aportació obtingut. L’actuació es completarà amb el condicionament de l’entorn del pou, tasca que es realitzarà posteriorment.
Aquest nou pou és una iniciativa clau per garantir l’abastament d’aigua potable al municipi, proporcionant seguretat i autonomia en la gestió dels recursos hídrics locals.

Tags: abastament, aigua potable, Ajuntament de Torroella de Montgrí, construcció, L'Estartit, medi ambient, pous, serveis, societat, Torroella de Montgrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
SSIBE adquireix 4 nous llits per a la Unitat de Dany Cerebral Adquirit de Palamós Gent Gran
Notícia següent
S’inicien les tasques de control de mosquits als arrossars de Pals

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes