L’Ajuntament de Torroella reforça l’atenció i els recursos destinats a Serveis Socials

Torroella de Montgrí.- L’Ajuntament de Torroella de Montgrí continuarà reforçant l’atenció que es presta des de l’àrea de Serveis Socials, amb l’objectiu d’atendre les noves necessitats derivades de la crisi del coronavirus i poder desenvolupar millor les funcions dels serveis socials bàsics que atenen, en un primer nivell, totes les demandes i necessitats de la ciutadania.

Per aquesta raó, durant el 2020 s’ha destinat més pressupost per arribar a més persones i/o famílies de Torroella i de l’Estartit en situació de vulnerabilitat. De la mateixa manera, en el pressupost per a l’any 2021 s’incrementarà, novament, la dotació econòmica destinada als ajuts d’urgència social i a reforçar l’equip de professionals, amb la incorporació, a mitja jornada, d’una nova educadora i d’una treballadora social.
Cal tenir en compte que des de Serveis Socials no només s’atenen situacions d’emergència o d’especial fragilitat, sinó que s’ofereixen un ampli ventall de recursos i serveis al conjunt de la població, encara que no es trobin dins dels sectors més vulnerables. Per això, es tracta d’una àrea municipal estratègica i prioritària per a l’Ajuntament, per garantir la qualitat de vida i la cohesió social al municipi.
Amb aquestes mesures, l’Ajuntament vol millorar la capacitat de resposta dels Serveis Socials, que es troben en l’actualitat molt tensionats pel fort impacte de la pandèmia. Fins al mes d’octubre, han atès 3.188 persones, la qual cosa representa un increment del 162 % respecte el mateix període de l’any anterior. Aquesta xifra continuarà creixent ja que es manté la tendència a l’alça i tot fa indicar que les repercussions de la crisi sanitària i econòmica es deixaran notar durant molt de temps entre els col·lectius més vulnerables.

Més pressupost per al Centre de Distribució d’Aliments (CDA)
Per altra banda, el Centre de Distribució d’Aliments (CDA), el servei assistencial de l’Ajuntament i Càritas, ha registrat un increment de pràcticament un 25% en el nombre d’usuaris. Actualment s’hi atén 302 famílies de Torroella i de l’Estartit. Per fer front a aquesta nova realitat, l’Ajuntament ha ampliat aquest any la partida anual en 11.000 euros, i de cara a l’any vinent, hi destinarà un total de 30.000 euros.

Servei de càtering per a persones grans
En aquests moments des de l’àrea de serveis socials s’està realitzant un estudi de diagnosis per tal de poder valorar que per a l’any vinent que es pugui oferir un servei de càtering diari a les persones grans soles i/o amb dificultats de mobilitat i salut. L’objectiu és garantir-los un àpat equilibrat i saludable. Per aquests motiu s’està contactat telefònicament amb les persones grans del poble i, en alguns casos, amb els familiars, per conèixer les necessitats reals i poder valorar la implementació del projecte. Alhora, en l’estudi i l’enquesta realitzada es recollirà i s’avaluarà si el servei és d’interès i si a banda de dificultats de salut i/o mobilitat existeix, també, una situació de pocs recursos o necessitats especials. En aquest cas, es gestionaria un ajut per garantir l’àpat equilibrat i saludable a totes les persones grans que ho necessitin.

Tags: Ajuntament de Torroella de Montgrí, alimentació, atenció ciutadana, banc dels aliments, benestar social, coronavirus, gent gran, reforç, Salut, serveis, societat, Torroella de Montgrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Tram final de la millora de les fustes del passeig d’Empúries a L’Escala
Notícia següent
Els Gegants Perses de la Bisbal continuen el procés de restauració al Taller Avall de Reus

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes