L’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, explica la liquidació del pressupost en un acte públic obert a la ciutadania

Palafrugell.- Amb l’objectiu d’explicar davant la ciutadania en què es gasta els diners l’ajuntament, l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va mostrar com s’ha tancat la liquidació del pressupost 2023 en un acte públic.

D’aquesta manera, es va exposar com s’inverteixen els diners que recapta el consistori. Es tractava d’un acte obert a tota la ciutadania que va tenir lloc al Museu del Suro i que es va fer per primera vegada amb la idea de repetir-ho de forma anual.
L’objectiu principal d’aquesta presentació era explicar davant les entitats, associacions i ciutadania en general, la liquidació del pressupost, el qual serveix per pal·liar, en la mesura possible, els efectes econòmics que ha provocat la crisi sanitària al municipi, tant per les persones com per les activitats econòmiques i, per això, és fonamental potenciar els serveis municipals que tenen un caràcter més assistencial per a la població.
Un cop finalitzada la seva presentació es va obrir un torn de precs i preguntes on la gent del públic va posar sobre la taula les principals temàtiques que afecten a la ciutadania.
Per tal d’oferir la màxima informació a la ciutadania i fer arribar com s’ha desenvolupat la liquidació del pressupost, en aquest enllaç (http://comunicaciopalafrugell.cat/images/stories/documents/Presentacio_despeses_2023-imp.pdf) es pot consultar la taula amb totes les dades i en aquest altre es pot veure la gravació, en la seva totalitat, de la xerrada que va oferir l’alcalde Juli Fernández al Museu del Suro (https://www.youtube.com/watch?v=4vyEthIg7kA).

Liquidació del pressupost
L’Ajuntament de Palafrugell va tancar fa unes setmanes la liquidació del pressupost del 2023 amb un romanent disponible superior als 6 milions d’euros. Aquesta capacitat d’estalvi aconseguida per part del govern municipal durant l’exercici anterior permet executar projectes addicionals als pressupostats inicialment d’acord amb el que estableix la normativa estatal vigent.
Pel que fa referència a les inversions, en aquest sentit, l’Ajuntament de Palafrugell va tancar l’exercici del 2023 amb una execució del 60% de les inversions previstes durant l’any passat i que s’executaran o acabaran al llarg d’aquest 2024, sobretot gràcies a les aportacions dels fons Next Generation. I al mateix temps, va permetre executar despeses importants com l’ampliació de l’avinguda Espanya amb 1.800.000 euros; el parc territorial amb 737.000 euros; l’adquisició del nou enllumenat de Nadal amb 202.000 euros o la nova museografia del Museu del Suro amb 118.000 euros.
La liquidació del pressupost també permet mantenir el deute viu del consistori que al tancament de l’exercici del 2023 va quedar situat al 17,68%, fet que mostra el bon estat econòmic del consistori. Una xifra que el govern municipal confia anar rebaixant de cara al futur, gràcies a l’important romanent que s’ha generat i que com estableix la normativa vigent es pot destinar a la reducció del deute municipal.
Segons l’alcalde, Juli Fernández, “aquest tipus d’actes són una mostra de transparència i participació cap a la ciutadania i cal fer-lo de manera regular”.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, despesa, economia, inversions, Juli Fernández, liquidació, Palafrugell, participacio ciutadana, pressupostos, serveis, societat, transparència
Notícia anterior
Desarticulen un grup dedicat al tràfic i explotació laboral d’éssers humans a supermercats catalans, un d’ells a Sant Feliu de Guíxols, i detenen 6 persones
Notícia següent
Setmana Santa al Montgrí: quatre experiències úniques

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes