L’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, presenta en un acte públic davant una cinquantena de persones el pressupost per l’any 2024

Palafrugell.- Un acte públic al Museu del Suro amb la presència d’una cinquantena de persones va servir perquè l’alcalde del municipi, Juli Fernández, presentés el pressupost municipal per a l’any 2024.

Aquest acte, que segons el mateix alcalde tindrà lloc cada any, va servir per explicar extensament el pressupost global de l’Ajuntament per a aquest any, el qual és de 49.753.598 euros.
L’objectiu principal d’aquesta presentació era explicar davant les entitats, associacions i ciutadania en general un pressupost que neix per pal·liar, en la mesura possible, els efectes econòmics que ha provocat la crisi sanitària al municipi, tant per les persones com per les activitats econòmiques i, per això, és fonamental potenciar els serveis municipals que tenen un caràcter més assistencial per a la població.
Segons l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, “aquest acte és un exercici de transparència que farem cada any per tal d’informar a la ciutadania sobre el pressupost municipal i la seva execució”.
Fernández, al llarg de tres quarts d’hora, va exposar les principals inversions, un capítol que compta amb un total de 4.317.000 euros. D’aquesta manera, hi haurà diferents projectes que rebran recursos del fons Next Generation provinents d’Europa. La despesa prevista per aquests projectes és de 1.270.980 euros, on hi destaca l’adequació del Camí de Ronda de Tamariu a Cala Pedrosa, el projecte de peatonalització del front marítim de Llafranc i les inversions en franges antiincendis als terrenys rústics.
Entre les inversions també es proposa iniciar la 3a fase de l’avinguda Espanya mitjançant un projecte plurianual entre 2024 i 2025, que suposa una despesa de 540.000 pel proper exercici. D’aquesta manera, es finalitzaria totalment l’actuació de desdoblament d’aquest vial que ha de suposar una millora considerable del trànsit urbà de Palafrugell. Paral·lelament es consignen 250.000 € per millorar l’espai firal amb la voluntat que amb les obres del nou parc finalitzades es pugui donar continuïtat a l’acció inversora en aquest espai. Com a inversions destacades també es troben els 200.000 euros destinats a les franges perimetrals i els 209.000 euros en matèria de millores urbanes. L’aposta per la sostenibilitat i el medi ambient també quedarà reflectida en aquest pressupost, ja que es contempla la instal·lació de diversos punts de recàrrega destinats a vehicles elèctrics, amb una inversió de 100.000 euros o les millores energètiques en l’enllumenat públic per un valor de 120.000 euros.
Un cop finalitzada la seva presentació es va obrir un torn de precs i preguntes on la gent del públic va posar sobre la taula temàtiques com la mobilitat, els usos dels serveis de platges o el transport públic.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, informació, Juli Fernández, Palafrugell, participacio ciutadana, presentacio, pressupostos, serveis, societat, transparència
Notícia anterior
El Teatre La Gorga de Palamós se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Cultura Africana i dels Afrodescendents
Notícia següent
Santa Cristina col·locarà una Stolpersteine en memòria d’Eusebi Vicens

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes