L’arrossegament de Palamós fa vaga en protesta per la reducció de dies de pesca

Palamós.- Els pescadors de Palamós s’han afegit aquest divendres a les mobilitzacions convocades per les flotes de la costa mediterrània espanyola i s’han concentrat al moll per la lectura d’un manifest amb el lema “Nosaltres cuidem el mar, però volem treballar”.

La flota d’arrossegament palamosina tampoc ha sortit a feinejar en protesta per la normativa que regula els dies de la pesca d’arrossegament, que en determinades eslores es redueixen de manera significativa.
En el cas de Palamós, però, els professionals hi veuen un greuge afegit, i és que no s’hagi tingut en compte que des del 2013 apliquen mesures de sostenibilitat pesquera a través del Pla de gestió de la gamba. Precisament fa tres mesos que la flota d’arrossegament amb base a Palamós va tornar a la feina després d’acabar una veda de dos mesos.

Les barques de Palamós feinegen entre 180 i 200 dies anuals en funció del tipus de pesquera i d’embarcació. Ara amb la nova normativa veuen retallada aquesta activitat en termes generals fins als 150 dies, una reducció que podria posar en qüestió la seva rendibilitat. Els pescadors de Palamós s’han sumat a la protesta convocada per les flotes de la costa mediterrània espanyola, coincidint avui amb la reunió del Consell de Ministres europeus, per fer ressò i posar de manifest el seu descontent amb la manera com l’Estat espanyol ha aplicat el Pla plurianual per a les espècies que viuen en els fons marins de la Mediterrània occidental, vigent des de l’1 de gener de 2020.
El document planteja mesures de gestió per preservar aquestes poblacions i protegir-les de la sobreexplotació, amb l’inconvenient que disposa d’un reglament que assigna un nombre concret de dies de pesca en funció de l’eslora de les embarcacions i també dels tipus de pesqueres. Són 60.000 dies de pesca anuals a repartir entre totes les flotes d’arrossegament de la costa mediterrània d’Espanya. El Patró Major de Palamós adverteix que aquestes mesures poden deixar molt tocat el sector pesquer i totes les petites i mitjanes empreses que en depenen.

Tags: arrossegament, confraria de pescadors, Gamba de Palamos, govern espanyol, medi ambient, palamós, pesca, pescadors, pla de gestió, protesta, societat, sostenibilitat, vaga

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La literatura de Mercè Rodoreda dóna a conèixer Romanyà de la Selva
Notícia següent
Vint-i-cinc persones realitzen el curs de primera acollida a Vilafant

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes