L’Arteca de la Biblioteca de Palafrugell inaugura una exposició amb obres de l’il·lustrador Pedro Osuna

Palafrugell.- A partir d’aquest divendres 7 de juliol i fins el 2 de setembre, l’espai de l’Arteca de la Biblioteca de Palafrugell acollirà l’exposició que porta per títol “Il·lustracions” de l’il·lustrador Pedro Osuna.

En total són una vintena d’obres que es podran veure al vestíbul de la Biblioteca Municipal.
Pel que fa a les 21 obres exposades, es tracta d’il·lustracions realitzades amb tècnica mixta; majoritàriament, fetes amb aquarel·la i una part amb guaix i llapis de colors. Representen personatges i esdeveniments de la literatura infantil més clàssica, amb la intenció d’observar els personatges descrits per grans autors mitjançant el text i el conte. Amb les seves il·lustracions, Osuna reivindica els contes més clàssics de manera renovada sense perdre’n l’essència.
D’altra banda, cal destacar que aquesta és l’exposició que inaugura el semestre que finalitzarà al mes de gener de 2024 dins la programació de l’Arteca. Per tant, després de la mostra d’Osuna es podrà veure “Obra recent” de Guillem Terribas; “L’Espera” de Montserrat Abril i “Dibuixos” del grup de Sketxers de la Biblioteca. Per tant, 4 exposicions de temàtiques i estils diferenciats que donaran gruix i contingut a la programació de l’Arteca.

Pedro Osuna
Des de que va començar a dedicar-se al món de l’art reivindica els clàssics, com Goya, Bocaccio o Perrault. Aquest jove begurenc manté també una estreta relació amb Palafrugell des que va començar a assistir a l’espai de creació Alartis de Glòria Cruz, el desembre de 2001.
La temàtica de les diverses exposicions que ha anat fent, sempre han estat lligades als contes clàssics. En una entrevista amb motiu de ser el creador del cartell de Festa Major de Palafrugell de 2008 (també va crear el de l’any 2022) va comentar: “La meva principal font d’inspiració és la literatura en general, i la infantil en especial. Una de les coses que més m’agrada és reivindicar els clàssics de la manera que puc: il·lustrant-los de manera renovada, però sense canviar l’essència dels textos. Extreure’n tota la informació que puc i després submergir-me en la lectura a fi de rescatar tots els petits detalls que puguin servir-me per crear: el gest dels personatges, l’espai, el vestuari…”.

Tags: artistes locals, biblioteca de palafrugell, cultura, exposició temporal, il·lustració, Palafrugell, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’espai natural de Castell disposa un any més d’un punt d’informació i vigilància
Notícia següent
Descobreixen a Ullastret la porta més gran d’accés principal a una ciutat ibera

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes