L’espai natural de Castell disposa un any més d’un punt d’informació i vigilància

Palamós.- L’espai natural de Castell compta un any més amb un punt fix d’informació i vigilància d’aquest important espai natural.

Des de l’Àrea de Medi Ambient impulsen aquesta iniciativa, des de ja fa tres estius, mitjançant la qual, durant els mesos de juliol i agost en horari de 10 a 17 hores, s’habilita un punt informatiu que és gestionat per membres de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres Marítima.
Aquesta caseta informativa es troba ubicada al camí que passa paral·lel a la riera i que connecta l’aparcament d’aquest àmbit amb la platja Castell, en un indret molt proper al bosc de transició que hi ha al final de la plana agrícola.
L’objectiu és que des d’aquest punt informatiu es faci una tasca divulgativa entre els usuaris de Castell dels valors mediambientals d’aquest àmbit i de la cura que cal tenir per preservar-los. En aquest sentit els membres de l’ADF informen dels diversos espais i punts d’interès de l’àmbit (mediambiental, paisatgístic, patrimonial o cultural), i dels itineraris que en donen accés.
Al mateix temps es vol potenciar una presència més directa de l’ADF durant el període d’estiu, que permeti tenir un control i potenciar la vigilància d’aquest espai davant els riscos d’incendis, possibilitant en aquests casos una actuació ràpida mitjançant vehicles i material d’extinció que aquesta entitat ubica a la zona.
L’Associació de Defensa Forestal Gavarres Marítima també aprofita la seva presència diària a Castell per a realitzar tasques de manteniment de l’espai, així com actuacions de prevenció d’incendis.
Aquestes tasques també es realitzen en altres zones del municipi com S’Alguer, la Pineda d’en Gori o Cap Gros.

Tags: ADF, ajuntament de Palamós, espais naturals, informació, medi ambient, platja de Castell, serveis, societat, temporada turística, vigilància

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Les carnisseries Seli i Laura i el Mas Pla guanyen el V Concurs del segell de “Girona Excel·lent” de la Diputació de Girona
Notícia següent
L’Arteca de la Biblioteca de Palafrugell inaugura una exposició amb obres de l’il·lustrador Pedro Osuna

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes