L’artista Enric Iglesias inaugura una exposició de peixos i arts de pesca a Sa Perola a Calella de Palafrugell

Palafrugell.- El pintor i artista palafrugellenc, Enric Iglesias, ret un petit homenatge a tota la gent de la mar de Calella de Palafrugell amb la representació artística de les espècies marítimes que s’hi troben i s’han trobat els darrers anys al mar.

Aquesta exposició de peixos i arts de pesca, que s’inaugurarà el proper dimecres 20 de març a les sis de la tarda, es podrà veure fins al 13 d’octubre, en l’horari d’obertura de l’Oficina de Turisme de Calella, ubicada en aquest mateix espai històric. Aquesta exposició coincidirà amb el moment on s’obren les oficines de turisme, que just abans d’iniciar-se la Setmana Santa, entraran en funcionament.
El mateix autor esmenta que “el passat mes d’octubre, vaig entrar en aquest petit tresor (Sa Perola). Va ser tot un descobriment per a mi. Em vaig imaginar aquella gent fent bullir les xarxes amb el suc de les escorces del pi… i la inspiració va ser instantània. El meu cap no parava de veure imatges de peixos i tremalls de pesca”.
L’edifici de Sa Perola, construït el segle XVIII, és l’antic tenyidor de xarxes del Gremi de Pescadors de Sant Pere. Amb el pou, el perol on fer bullir l’escorça de pi, els pouets on es tenyien les xarxes i les canalitzacions que permetien realitzar el procés, és un testimoni del passat de Calella amb un gran valor des del punt de vista etnològic, social i cultural.

Tags: art contemporani, artistes locals, arts de pesca, Calella de Palafrugell, cultura, espècies, exposició temporal, fons marí, pesca, pintura, societat
Notícia anterior
L’arquitecte Arcadi Pla, protagonista d’una nova Tribuna de la Fundació Jordi Comas Matamala
Notícia següent
Oriol Costa aporta, a Santa Cristina, set meravelles de la innovació social

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes