Oriol Costa aporta, a Santa Cristina, set meravelles de la innovació social

Glòria Jara i Albertí

Santa Cristina d’Aro.- El passat dissabte 16 de març els Amics de La Casa Màgica van portar a terme la tercera activitat de l’any amb una conferència dedicada a La màgia de les 7 meravelles de la innovació social.

Oriol Costa i Lechuga, director d’EcoRegió, va tornar a Santa Cristina després d’haver parlat a finals de l’any 2017 de la màgia de l’EcoRegió i quatre anys més tard, de la màgia del cànem. Aquesta vegada va inculcar la importància de la força de la comunitat, de la intel·ligència col·lectiva i de la inspiració de la fraternitat. Els pilars bàsics perquè una comunitat social pugui funcionar correctament. A continuació la conferència va seguir donant a conèixer el projecte de l’agricultura ecològica en què està treballant EcoRegió.
Després d’aquests dos preàmbuls, el conferenciant Oriol Costa va prosseguir a explicar una selecció de les moltes meravelles de la innovació social en què convivim actualment. Entre moltes altres va nombrar la de Regionalwert; Goetheanum a Suïssa que treballa per aconseguir una agricultura biodinàmica; Inspiracions Sekem: Impuls per un canvi sostenible a Egipte on s’obté el cotó orgànic que es ven, en part, a l’empresa Organic Cotton Colours de Santa Cristina; Jama Ytterjama a Suècia, la qual desperta al màxim el talent de la mainada; Auroville a l’Índia, des de fa 40 anys aquesta comunitat funciona harmònicament sense diners; i Mondragon al País Basc. Com a colofó final, Oriol Costa va convidar, a la vintena de persones assistents a l’acte, a pensar en una meravella de la innovació social per aconseguir fer el pack de 7. En el col·loqui, a més de fer aflorar diverses meravelles com poden ser la Creu Roja, Càrites, Vimar, el centre Tramuntana, El Molí d’en Puigvert, l’Associació Catalana Contra el Càncer… es va posar de manifest que vivim en una comunitat però de manera individual per culpa de l’ego que actualment ens domina. Costa va explicar que el repte per crear una comunitat a la nostra societat és el de combatre l’ego. I una vegada més es va culpar a l’escola perquè no ensenya les competències socials que fomenten la capacitat de crear organismes socials.
La conferència, organitzada conjuntament pels Amics de La Casa Màgica i per EcoRegió, va tenir lloc a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina d’Aro a partir de les 8 del vespre. Aquestes conferències compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, “la Caixa”, els Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i La Casa Màgica –col·lecció Xevi.

Tags: amics de la casa màgica, benestar social, conferència, cultura, innovació, Santa Cristina d'Aro, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’artista Enric Iglesias inaugura una exposició de peixos i arts de pesca a Sa Perola a Calella de Palafrugell
Notícia següent
Comença l’obra de l’habitatge cooperatiu de Palamós

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes