L’Associació Clau de Volta commemora el 350è aniversari de la mort del músic i compositor palamosí Josep Reig

Palamós

Aquest 24 de juny, dia del patró de Palamós, s’ha inaugurat l’exposició “Incisions. Diàlegs entre les peces d’orfebreria de Santa Maria i els grans mestres del gravat” a la capella fonda de l’església de Santa Maria.

És una de les activitats que Clau de Volta, Associació d’Art i de Patrimoni de Palamós organitza en motiu del 350 aniversari de la mort al compositor palamosí Josep Reig, una commemoració que va començar el passat 15 de juny a la Biblioteca Lluís Barceló i Bou amb la conferencia “Josep Reig (1595-1674), de Palamós a Barcelona. El recorregut atípic d’un músic convencional”, a càrrec de Bernat Cabré Cercós, doctor i professor del Departament d’Art i Musicologia de la UAB.
La mostra, que es podrà veure fins al 14 de setembre, compta amb obres de Rembrandt, Goya, Durer, Renoir, Callot i Wierix, entre altres mestres del gravat, que dialoguen amb les peces d’orfebreria tardomedievals i barroques que formen part del Museu Mossèn Pau situat a la capella fonda de l’església parroquial.
La celebració de l’Any Reig continuarà aquest estiu amb una sèrie de visites guiades nocturnes a Santa Maria de Palamós, “Josep Reig i la petjada musical del Barroc a Palamós”, que proposa un recorregut per l’interior del temple parroquial coneixent l’obra de Josep Reig i el paisatge musical de Palamós durant els segles XVI-XVIII acompanyat de fragments musicals enregistrats.

Josep Reig (1595-1674)
Josep Reig va ser un dels principals compositors del primer Barroc musical a Catalunya. La seva formació inicial en la música es deuria iniciar a l’església de Santa Maria de Palamós, on hi havia un establert el Benefici sota la invocació de Sant Joan, patró de la vila i fundat l’any 1431 pels Jurats. Era un benefici per al mestratge de cant, que en la infància de Reig ostentava el soxantre Antoni Vilallonga. Davant el seu talent precoç, el jove Reig va ser enviat a formar-se musicalment a la catedral de Barcelona. Poc després va guanyar la plaça de cant de la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona.

Festa Major de Palamós 2024

Tags: art, barroc, Clau de Volta, cultura patrimoni, església, exposició temporal, historia, música, palamós, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Les excavacions a la Ciutadella de Roses descobreixen les restes d’un edifici d’època romana relacionat amb el port
Notícia següent
La XIII Biennal Xavier Miserachs de Palafrugell oferirà la primera retrospectiva dedicada a Lee Miller i una exposició de Léonard

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes