L’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries crea un nou recurs interpretatiu que es podrà escoltar a través del mòbil

Castelló d’Empúries (ACN) .- L’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries ha posat en funcionament un nou recurs interpretatiu que es podrà escoltar a través del telèfon mòbil. El projecte s’engloba en el marc del programa Visitmuseum, promogut pel Departament de Cultura i el Departament d’Empresa i Coneixement, amb la intenció de reduir la distància entre el museu i el visitant.

Aquest recurs sonor compta amb un total de catorze pistes d’àudio que es podran consultar en diferents idiomes de manera gratuïta. Es tracta, doncs, d’un recorregut per la història i funcionament d’aquest espai, des de la revolució industrial fins a la seva conversió en Ecomuseu, de la mà de l’últim moliner de la Farinera i de la seva neta.
Des d’aquesta mateixa setmana els visitants de l’Ecomuseu-Farinera disposen d’un nou recurs interpretatiu a l’abast de la seva mà. Es tracta d’una iniciativa, impulsada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el mateix equipament, que permet a l’usuari complementar el seu recorregut amb catorze relats, escrits per l’historiador Àlex Rebollo, que enriqueixen el discurs expositiu des del vessant més humà. Tenen una durada de 25,14 minuts dividits en catorze pistes d’àudio disponibles en català, castellà, anglès i francès.
A través d’una història de vida, la del Llorenç, l’últim moliner de la Farinera, i la seva neta Candela, els visitants podran endinsar-se en la història del molí de Castelló d’Empúries. Partint del llibre del moliner -un document que des del segle XIV ha anat passant per diferents mans- s’explica el funcionament dels diversos sistemes de mòlta, l’origen del blat, els seus diferents tipus o la seva neteja.
També es fa referència a la tasca de la dona a la Farinera a partir del personatge de la Joana Massissa, vídua del moliner i posteriorment dona d’en Serrallonga. Finalment, els protagonistes de la història, en Llorenç i la Candela, parlen de visitar l’Empordà i acaben el llibre del moliner parlant de la conversió de la Farinera a Ecomuseu. El nou recurs es podrà escoltar de manera gratuïta des de qualsevol dispositiu mòbil o bé a través de la web del Visitmuseum.

Sumant experiències
El programa ‘Visitmuseum: els museus catalans a les teves mans’ va néixer de la necessitat de dotar-se d’eines per tal d’atendre millor el públic en la seva visita als museus. Es tracta d’una iniciativa promoguda pels Departaments de Cultura i d’Empresa i Coneixement. Actualment l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural és l’encarregada de gestionar-lo.
Un dels reptes per a gran part dels museus del país és el d’oferir continguts de qualitat en diferents idiomes i això és el que es vol aconseguir a través d’aquesta nova aplicació. Visitmuseum suma ja un total de 28 experiències. Les darreres que s’han fet han estat les del Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona (MNAT), Can Marfà Gènere de Punt-Museu de Mataró i el Museu de la Garrotxa i Museu d’Art de Sabadell.
Actualment s’estan produint nous relats sonors: Museu Camps i Cava de Guissona, Museu de la Immigració de Sant Adrià del Besós, Museu i necròpolis paleocristiana de Tarragona (MNAT), Museu Etnogràfic de Ripoll i Museu d’Arenys de Mar. Paral·lelament, amb la voluntat de fer els museus més accessibles, s’estan adaptant a la llengua de signes catalana les produccions del Museu de la Vida Rural (2017) i de l’exposició de síntesi TÀRRACO/MNAT del MNAT-T4 (2018).

Tags: accessibilitat, Castelló d'Empúries, Ecomuseu-Farinera, equipaments, mòbil, Museu, noves tecnologies, recursos sonors, Visitmuseu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Desconvocada la vaga d’escombraries a Calonge i Sant Antoni
Notícia següent
Palafrugell atorgarà de forma simbòlica la seva màxima distinció, la Medalla d’Honor de la Vila, a tota la gent que ha lluitat contra la Covid-19

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes