• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Les jornades “Palamós Gastronòmic” enceten enguany la Fira dels Millors Vermuts de Catalunya

30 de Setembre de 2020

Palamós.- Coincidint amb l’inici d’aquest mes d’octubre es posa en marxa una nova edició de les populars jornades “Palamós Gastronòmic”, organitzades per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Palamós, i que fins al dia 31 d’octubre, faran protagonista l’àmplia oferta culinària local amb la realització d’activitats gastronòmiques, però també lúdiques i culturals.

Aquestes jornades tenen com a objectiu donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els àmbits, apropant el públic la cuina i els productes locals, i per a poder-ho fer compten amb la col·laboració dels establiments de restauració del municipi i l’entitat comercial Fecotur.

1a Fira dels Millors Vermuts de Catalunya
El programa d’activitats inclou enguany una destacada novetat amb l’organització de la 1a Fira dels Millors Vermuts de Catalunya, que compta amb la col·laboració dels Premis Vinari. Aquesta proposta tindrà lloc el proper dissabte 3 d’octubre a l’aparcament de La Planassa (situat entre el port pesquer i el nucli antic) que durant tot el dia, de les 11 a les 21 hores, acollirà les parades dels principals productors catalans de vermut.
La Fira s’ha previst amb totes les mesures sanitàries actualment establertes per evitar contagis de la Covid-19. Entre altres els tallers que s’han inclòs a la fira es faran amb limitació d’aforament i tindran lloc als establiments de La Barberia (11:30 hores) i el de La Ruïna (19:30 hores) amb inscripció prèvia dels assistents a: http://tastos.vadevi.cat/ amb un preu de 10 € cada taller. Aquesta mostra també comptarà amb un tast dels vermuts guanyadors dels Premis Vinari, i de les actuacions musicals al migdia de Lastlivin’souls, amb versions de soul, blues i rock; i al vespre amb el jazz instrumental de Gení Bou Hammond Trio.
Les Jornades Palamós Gastronòmic seguiran durant tot l’octubre amb l’objectiu de donar a conèixer la gastronomia de la vila i els productes locals. D’aquesta manera s’inclouen els menús gastronòmics que presenten els restaurants o bé les tapes elaborades per les tavernes del municipi, amb una àmplia varietat d’oferta que serà present en aquests establiments durant tot el mes.

Experiències amb la gastronomia i el paisatge com a protagonistes
En el programa d’activitats es destaca l’apartat d’experiències que permeten als seus participants gaudir de la gastronomia sumada a altres valors com el gaudi del paisatge o de la natura. És el cas de la “E-Bike Brugarol experience tour” mitjançant la qual s’ofereix una ruta guiada (3 i 24 d’octubre), dins l’àmbit de La Fosca i les Gavarres, per conèixer una part de l’entorn natural de Palamós i l’essència de les finques Brugarol. Aquesta experiència es fa d’una manera diferent i divertida, utilitzant bicicletes elèctriques de muntanya. El celler Brugarol també organitzarà, tots els dissabtes d’octubre, tastos d’olis de les seves finques on es visitaran els camps d’oliveres i els espais d’elaboració de l’oli.
També s’inclou dins les experiències el tast de vins marins, que es durà a terme al castell de Sant Esteve (11 d’octubre, a les 11 i les 12:30 hores) on s’oferiran vins vinculats amb l’àmbit marí acompanyats del tast de productes locals. O bé la possibilitat de realitzar la visita i tast al celler d’en Marc, a Mas Pagès (3, 4, 10 i 11 d’octubre); així com conèixer (10 d’octubre) la feina d’un pastor d’ovelles del Mas Salvà, on els participants coneixeran els secrets de la pastura i el dia a dia d’aquesta professió, en una activitat que conclourà amb el tast de productes locals.
Dins les propostes previstes també es destaca els “Tragos d’història palamosina” (16, 23, 24 i 30 d’octubre) on es realitzarà una ruta pel nucli antic de Palamós descobrint el món de les tavernes, bars, casinos o ateneus, des dels seus orígens fins a l’actualitat i assaborint alguns dels seus platets; o bé el “Camí de mar” (10 i 17 d’octubre) mitjançant el qual es planteja un itinerari guiat pel tram del camí de ronda que va des de la Fosca i fins a Castell, on s’inclourà un tast de vins.
El Museu de la Pesca i l’Espai del Peix també programaran activitats vinculades amb les jornades “Palamós Gastronòmic”, organitzant, tots els divendres a la tarda, visites guiades a la subhasta del peix, a la llotja; els Show cooking de la “Cuina del peix” (17, 24, 31 d’octubre) o els “Tastest de cuina marinera” amb el peix blau que es realitzaran a l’Espai del Peix tots els dissabtes del mes d’octubre.
Tota aquesta activitat culinària es “maridarà” amb propostes lúdiques i culturals com els concerts gratuïts de música en directe, o bé les propostes de dansa professional incloses dins el marc del Festival Onadance.

Passaport Gastrocult
Totes les activitats de les Jornades Palamós Gastronòmic es compilen en el passaport Gastrocult, el llibret que recull l’oferta dels menús i les tapes que ofereixen els 20 establiments, restaurants i tavernes, participants. El Gastrocult presenta també el plànol amb la ubicació d’aquests establiments, així com tota l’agenda de propostes d’aquestes jornades.
Aquest llibret es pot adquirir a l’oficina de turisme i als establiments participants, i convida al públic de les jornades a poder participar durant aquest mes en un concurs, tot fent un recorregut gastronòmic pels restaurants i les tavernes de la vila per gaudir dels plats que ofereixen, així com de la resta de les activitats programades, i votant la millor tapa o platet. Els propietaris del restaurant o taverna premiat rebrà com a regal un àpat a l’establiment guanyador l’any passat.
El passaport Gastrocult permet ser segellat en cadascuna de les activitats que es participi, d’aquesta manera aquelles persones que l’hagin segellat en tres tavernes, un restaurant i en dues activitats, entrarà en un sorteig d’una experiència que podrà fe al municipi per un valor de 300 €.

Concurs d’Instagram
Les jornades també inclouen el concurs d’Instagram, que amb l’etiqueta #Palamosgastronomic2020 i #visitpalamos premiarà la millor imatge d’aquesta activitat gastronòmica palamosina, amb un àpat per a dues persones en qualsevol de les campanyes gastronòmiques que s’organitzen a Palamós.

Arxivat com a: Baix Empordà, Comerç, Cultura, Gastronomia, Societat Etiquetat com a: ajuntament de Palamós, campanyes gastronòmiques, cultura patrimoni, Fecotur, fira, gastronomia, palamós, pesca, societat, tast, vermut

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calo Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calongesantantoni a la dècada de 1930. Autor desconegut, fons Josep Fort. És una de les imatges que il·lustren l'article "Visió històrica de la fàbrica de suro de can Conrado Vilar" de Víctor Pou, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#suro #calongeisantantoni #fabrica #historia #industria #seglexx #fotosantigues #costabrava #gavarres #premsacomarcal
El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'A El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pesca #congre #cuinamarinera #cuinatradicional #cuinadepescadors #peix #palamós #costabrava #premsacomarcal
La barraca de les Rabioses és un dels 554 element La barraca de les Rabioses és un dels 554 elements patrimonials que recull fins ara l'inventari de patrimoni cultural del Parc natural del Montgrí @pnmmbt realitzat per l'arqueòleg Ferran Codina. Tota la informació al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#montgri #parcnaturaldelmontgrí #torroellademontgri #ullà #bellcairedemporda #lescala #patrimoni #patrimonicultural #pedraseca #cultura #historia #costabrava #premsacomarcal
"Cocotxes de bacallà amb pil-pil, all, bitxo i tòfona", de Dovarly Muñoz i Miguel Garcia (xefs del restaurant @kaospalamos a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #receptes #bacalla#cocotxas #palamos #costabrava #premsacomarcal
Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de la dècada de 1940 feta des de Salom. És una de les imatges que il·lustren l’article “Santa Cristina d’Aro a finals del segle XIX” de @gloriajaraalberti, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles"
#santacristinadaro #seglexx #historia #territori #fotosantigues #queboniceslempordà #costabrava #premsacomarcal
"Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.cas "Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #musclos #cuinamarinera #receptes #costabrava #premsacomarcal
El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @v El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @visitpalamos (1967). Imatge del Fons Collell que il·lustra l'article "Creuers turístics a Palamós (1928-2022)", de @joaquimserrabech (Associació Gironina d'Amics de la Mar). El trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#palamós #passeigdemar #turisme #creuers #historia #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, roma "Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, romaní i xocolata", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pals #arrosdepals #cuinacatalana #cuinaempordanesa #receptes #costabrava #premsacomarcal
"Vestint la Mort: evolució històrica del vestuar "Vestint la Mort: evolució històrica del vestuari de la Dansa de la Mort de la @processo_verges", de @francesc.bosch.torrent (Professor d'història i cronista). Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#verges #setmanasanta #dansadelamort #processo #cultura #historia #tradició #vestuari #costabrava #premsacomarcal
"Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fre "Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fresca i cargols", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuinatradicional#menjardecollons #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #conill #carxofes #cargols #costabrava #premsacomarcal
"Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig "Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#artromanic #romàniccatalà #esglesiesdecatalunya⛪️ #cultura #patrimoni #patrimonicultural #costabrava #queboniceslempordà #premsacomarcal
"Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge "Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge", de @iolandabustos (xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#empordagastronomic #gastronomia #cuinaambflors #flors #cuinacatalana #cuinatradicional #receptes #truita #esparrecsdemarge #costabrava #premsacomarcal
"Natura i territori: Els espies de la nit", de @ra "Natura i territori: Els espies de la nit", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) i fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #fauna #ocells #ocellscatalans #gamarus #natura #naturasterna #patrimoninatural #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"En aquesta equació màgica de la cuina empordane "En aquesta equació màgica de la cuina empordanesa del ‘mar i muntanya’ el mar per mi sempre hi té un pes més destacat”. Podeu llegir l’entrevista de Pau Roig amb el xef @enricherce, autor de “Deliciós mar” (@cossetaniaedicions), al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#gastronomia #cuinamarinera#pesca #pescadors #cuinamarimuntanya #cuinaempordanesa #xef #llibres #receptes #premsacomarcal
#primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselle #primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselles #colza #baixemporda #costabrava
Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Fel Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Feliu de Guíxols. És una de les imatges que il·lustren l'article "Nazis a S'Agaró i Sant Feliu de Guíxols", d'@enigma_jorgerios, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #1940s #santfeliudeguixols #sagaro #historia #memoriahistorica #costabrava
"AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l "AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l'activista de la #cuinatradicional @abrahamsimon7932 analitza les bajanades sobre les anxoves confitades que circulen per les xarxes socials i Internet. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuina #cuinaempordanesa #pesca #pescadors #anxoves #xarxessocials #internet
La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #d La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #dijoussant a #verges 
#dansadelamort #setmanasanta #processo #cultura #patrimoni #tradicions #baixemporda #lotempsesbreu #neminiparco
Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto" a la platja de Tamariu. És una de les imatges que il·lustren l'article "Un espia alemany a Tamariu" de Ramir Lacasa, que trobareu al número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #segonaguerramundial #fotosantigues #piragüisme #costabrava #espiesalacostabrava #historia #premsacomarcal
"Les societats gastronòmiques catalanes i basques "Les societats gastronòmiques catalanes i basques", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#xefles #empordagastronomic #societatgastronòmica#cuinatradicional #gastronomia #menjardecollons #fotosantigues #seglexx #costabrava #premsacomarcal #20anys
This error message is only visible to WordPress admins

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa