L’Escola Quermany de Pals recollirà el Premi Escoles Verdes al treball en xarxa en el marc de l’11è Fòrum permanent de la CETS Montgrí

Pals.- El Baix Empordà compta amb 21 centres educatius amb distintiu d’Escola Verda, una identificació atorgada per la Generalitat de Catalunya a les escoles que, voluntàriament, han fet seu el repte de la sostenibilitat.

Com a reconeixement al treball en xarxa que han dut a terme en el projecte “Itinerari pedagògic Camí del Corriol”, rebran un premi en l’11è Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible del Montgrí (CETS). Serà en un acte organitzat el 16 de febrer, al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, i l’Escola Quermany de Pals serà l’encarregada de representar la resta de centres i recollir el guardó.
Els premis Escoles Verdes són un reconeixement públic que atorga la Generalitat de Catalunya a les iniciatives exemplars d’educació per a la sostenibilitat fetes pels centres amb distintiu. A banda de l’entrega, durant l’acte també es farà un reconeixement a les empreses que han renovat l’adhesió a la Carta i, a més, es parlarà d’aspectes claus per al desenvolupament sostenible de la zona, com són els avenços en el Pla d’Accions per al desenvolupament local, la recuperació històrica de les primeres immersions a les Illes Medes, l’oci aquàtic responsable o el projecte pedagògic sobre barraques a la Cala de la Creu de l’Escala.
La CETS està integrada per representants del sector públic i privat dels vuit municipis que formen part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, entre els quals, hi està Pals. L’objectiu de l’entitat és aconseguir un turisme sostenible a la zona, compatible amb la conservació dels recursos naturals i culturals. El mateix parc va ser premiat el 2020 amb el guardó de la Federació EUROPARC en la categoria especial Canvi Climàtic, pel projecte innovador de restauració del sistema platja-duna, tant de l’Estartit com de Pals, com a eina de conservació i recuperació de l’entorn i la fauna en un context de canvi climàtic.

Tags: bandera verda, desenvolupament, educacio, escola, medi ambient, natura, pals, reconeixement, sostenibilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Les Vies Verdes de Girona estenen la temporada turística. Al 2023 s’ha registrat un pic i important d’usos en els mesos d’abril i octubre
Notícia següent
Finalitzades les tasques de neteja, manteniment i conservació de les lleres a Santa Cristina

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes