L’Espai Ridaura de Santa Cristina recorda al Dr. Casals

Glòria Jara i Albertí

Santa Cristina d’Aro.- A la vida ens creuem amb persones que no passen desapercebudes. A la Vall d’Aro una d’elles va ser el Dr. Casals com a metge rural de la contrada. Per tal que la gent que el va conèixer el pugui recordar i per donar a conèixer-lo a les noves generacions, la Comunitat de Municipis de la Vall d’Aro per a la gestió del Centre del Metge Rural ha organitzat l’exposició “L’art d’un metge de poble. En deute amb el metge rural. Als 120 anys del naixement del Dr. Martí Casals”.

Després de passar per Sant Feliu i Castell d’Aro, el proper divendres 22 de març, a les 7 de la tarda, l’exposició s’inaugurarà al vestíbul de l’Espai Ridaura. Es podrà visitar fins al 26 de maig cada dimarts i dijous de les 4 a les 6 de la tarda a més a més d’altres dies esporàdics, amb un horari concret, com el divendres 5 d’abril, el diumenge 21 i el cap de setmana 27 i 28 d’abril, els dissabtes 3 i 18 i el divendres 24 i dissabte 25 de maig. Posteriorment, aquesta exposició itinerant es posarà al servei d’institucions, entitats i federacions de cultura popular interessades a acollir-la en préstec.
Martí Casals Echegaray (Mendoza, Argentina, 1903-Barcelona,1983) va arribar a Castell d’Aro el 16 de març de 1934 per ocupar la plaça de metge rural que acabava de deixar el doctor Josep Mª Rubió. Fins a l’any 1969 va desenvolupar la seva carrera professional entre la Vall d’Aro i Sant Feliu. El seu caràcter, la vocació de servei i els coneixements en medicina va fer que ben aviat es guanyés la confiança dels seus habitants. Tant va ser la gratitud vers a la seva persona que el municipi de Santa Cristina d’Aro, a l’any 1980, va homenatjar-lo dedicant-li un dels carrers més importants del poble i al 2008 es va inaugurar el CAP amb el nom del Dr. Martí Casals.

Tags: cultura, Espai Ridaura, exposició temporal, historia, metge de família, Salut, Santa Cristina d'Aro, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
S’inaugura una exposició de peixos i arts de pesca a Sa Perola, a Calella de Palafrugell, obra de l’artista Enric Iglesias
Notícia següent
La Diputació de Girona destinarà 3,8 milions a accions per millorar l’eficiència energètica i la prevenció d’incendis

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes