L’exposició “Carles Sala. D’oller a artista de la ceràmica” del Terracotta Museu es prorroga fins al mes de juny

La Bisbal d’Empordà.- Des de la seva inauguració el passat 1 de juliol, l’exposició temporal “Carles Sala. D’oller a artista de la ceràmica” ha superat totes les expectatives del Museu. Fins al moment, més de 6.000 persones han tingut l’oportunitat de visitar-la.

La mostra ha gaudit d’una molt bona acollida i d’un gran interès entre els nostres visitants, i molt especialment al públic local, qui ha redescobert la destacada figura de Carles Sala com un dels grans ceramistes de la ciutat, amb una projecció internacional significativa en el seu moment.
Davant d’aquestes xifres i l’expectació generada, el Terracotta Museu ha considerat prorrogar l’exposició fins al 9 de juny. Això brindarà l’oportunitat a moltes més persones de visitar-la i conèixer l’obra sorgida de l’obrador Sala.
A més de ser l’últim membre d’una llarga nissaga d’ollers originària de Breda i amb seu a la Bisbal des de final del segle XIX, Carles Sala té el mèrit de ser un dels pioners de la renovació de la ceràmica artística contemporània en el territori. Va introduir noves tècniques, materials i formes que van donar un nou impuls i projecció a la ceràmica local.
Els visitants a la mostra també tenen l’oportunitat d’adquirir el catàleg que el Museu ha editat per aquesta exposició. Aquesta publicació s’integra dins de la col·lecció “Catàlegs del Terracotta Museu” i s’estructura amb els mateixos dos àmbits de l’exposició. Ofereix un extens recull de fotografies de les peces exposades, amb descripcions detallades i textos introductoris sobre la nissaga d’ollers de l’obrador i la progressió artística del seu darrer membre.
Amb motiu dels Dies Europeus de l’Artesania i de Hola Ceràmica!, s’ha programat una visita guiada a l’exposició i a la Terrisseria Sala. Serà el dissabte 6 d’abril a les 12 hores, a càrrec de Xavier Rocas, comissari de la mostra. Posteriorment, els participants tindran l’oportunitat de visitar la terrisseria Sala, on podran conèixer al propi artista i explorar els antics espais de treball i el forn de flama directa que s’hi conserva.
La pròrroga d’aquesta exposició representa una oportunitat única per a tots els amants de l’art i la ceràmica d‘explorar l’impacte i l’evolució de Carles Sala, un artesà i un artista que ha deixat una empremta inesborrable en la ceràmica de la Bisbal i, per extensió, de tot Catalunya.

Tags: ceràmica, ceramistes, cultura patrimoni, exposició temporal, historia, La Bisbal d'Empordà, pròrroga, societat, Terracotta Museu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Policia Nacional deté cinc persones al Baix Empordà com a responsables de tres plantacions de marihuana
Notícia següent
El Govern impulsa una càtedra d’aigua potable a la Universitat de Girona (UdG) en col·laboració amb l’ens d’abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL)

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes