L’inici escolar a Torroella de Montgrí estrena el nou accés de l’Escola Guillem de Montgrí i els camins segurs a les escoles

Torroella de Montgrí.- Aquest dilluns Torroella de Montgrí ha posat a prova els nous camins segurs a les escoles que s’han creat gràcies a l’impuls de l’Àrea d’Educació i de la complicitat de la comunitat educativa.

L’objectiu del projecte pretén reconvertir el recorregut en una zona pacificada, on els vianants i ciclistes siguin els grans protagonistes.
L’àmbit d’actuació del projecte global és de 1,4 km de recorregut. La primera fase, pressupostada en 100.000 € i que ara es posa en funcionament, arribarà fins a l’escola Guillem de Montgrí i la llar d’infants El Petit Montgrí. La segona fase, ja prevista, arribarà fins la zona esportiva, passant per l’escola Sant Gabriel, i s’inclourà al pressupost municipal del 2023.
Els principals canvis que detectaran els usuaris de la zona és el nou carril bici que enllaça el c. Roser a l’alçada de la Plaça Empordà fins a la Ronda Pau Casals i la nova senyalització viària que promou la mobilitat segura i sostenible. Aquest nou vial ciclista vol promoure que les famílies i els alumnes l’utilitzin per accedir als centres educatius, millorant la mobilitat de l’entorn escolar.
En els punts més sensibles i on s’ha volgut cuidar molt la seguretat de l’alumnat s’ha utilitzat elements innovadors d’urbanisme tàctic per tal de fer visibles als conductors que es troben en zona pacificada. Amb franges de colors verds i amb senyalització horitzontal es recorda a tota la comunitat educativa que els accessos principals dels centres educatius no s’hi pot estacionar ni aparcar, i que si s’ha d’accedir a la zona amb vehicle, els cotxes s’han d’aparcar als carrers laterals o bé a l’Espai Montgrí.
El projecte de camins segurs a les escoles també incorpora la instal·lació de dos semàfors al c. Roser i un altre al c. Bellavista. Tot i que els semàfors ja estan col·locats, la seva posada en funcionament està prevista per més endavant, quan s’hagin solventat problemes logístics.
La regidora d’Educació, Anna Company, s’ha mostrat molt satisfeta per la posada en funcionament del projecte de camins segurs a les escoles  i ha manifestat: “Veure com el projecte de camins segurs a les escoles es fa realitat m’omple de satisfacció. El vam gestar quan formava part de l’AMPA de l’Escola Guillem de Montgrí i el podré veure fet realitat, ara com a regidora d’Educació. No ha estat fàcil i ens hem trobat moltes dificultats per què canviar costums i hàbits instaurats durant molt temps, no és, ni serà fàcil a partir d’ara, però tenim clar quin és l’objectiu del projecte i creiem fermament que l’aposta per la mobilitat sostenible i la seguretat de la comunitat educativa val molt la pena”. I ha afegit que “tenim nous reptes a partir d’ara, consolidar aquest model de mobilitat i treballar per què la segona fase del projecte sigui realitat els propers anys”.

Nou accés a l’Escola Guillem de Montgrí, gràcies als pressupostos participatius
L’ inici escolar de Torroella de Montgrí també ha inaugurat la nova entrada principal de l’escola Guillem de Montgrí, que està situada al sud de les pistes esportives de l’equipament.
Aquesta nova entrada escolar, ha estat possible gràcies a la proposta presentada per la comunitat educativa als pressupostos participatius i per ser la iniciativa que va obtenir més suports ens les votacions ciutadanes.
L’actuació ha consistit en la renovació de la tanca sud i la instal·lació d’una pèrgola que permet refugiar-se en cas d’inclemències meteorològiques. El projecte ha estat dissenyat pels Serveis Tècnics municipals i s’ha apostat per una solució on la fusta i els materials sostenibles són protagonistes i que encaixa amb l’aposta del centre educatiu com escola verda.
L’actuació projectada pels pressupostos participatius també té previst la instal·lació d’unes taules de pícnic, uns aparcaments per bicicletes i altre mobiliari urbà complementari. La inversió total realitzada per l’Ajuntament és d’uns 70.000 €.
Les obres s’han realitzat durant el mes d’agost, per tal de deixar-ho tot llest per l’inici escolar.
El regidor de Participació Ciutadana, Marc Calvet, ha explicat que “estem molt satisfets de veure com els projectes dels pressupostos participatius s’executen amb celeritat i que la comunitat educativa del Guillem de Montgrí pugui gaudir d’aquesta nova entrada principal de l’equipament, que els permetrà esponjar les entrades i millorar la seguretat de l’entorn escolar”.

Tags: Ajuntament de Torroella de Montgrí, camins, educacio, ensenyament, equipaments, escoles, infants, millores, mobilitat, pressupostos participatius, seguretat, serveis, societat, Torroella de Montgrí
Notícia anterior
Els Mossos d’Esquadra detenen a Empuriabrava un home per adoctrinament terrorista amb intenció d’atemptar mitjançant una acció violenta
Notícia següent
7è aniversari del Swim Out Costa Brava a Llafranc

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes