Llum verda per posar en marxa la Comunitat energètica de la Pera

La Pera.- La Pera ha posat fil a l’agulla per posar en marxa la Comunitat Energètica del municipi. Actualment el projecte es troba en fase d’execució: s’està executant la instal·lació fotovoltaica al CEIP Pedra Blanca-ZER Empordanet i paral·lelament s’està activant tota el mecanisme legal per a que la Comunitat Energètica sigui un fet.

L’Ajuntament de la Pera va fer dijous passat una xerrada explicativa sobre el projecte, alhora que es va activar al web municipal un apartat on els veïns i veïnes del municipi poden resoldre dubtes i consultar tots els detalls.
La Comunitat Energètica de La Pera consisteix en el desplegament de sistemes de generació fotovoltaics a la teulada del CEIP Pedra Blanca-ZER Empordanet, que compartiran la seva energia amb els veïns i veïnes de La Pera. A més, els participants també es beneficiaran d’una plataforma de gestió energètica per a millorar els seus costos energètics i disposaran d’un gestor de la Comunitat Energètica que periòdicament els assessorarà sobre com millorar aspectes energètics.
Pel que fa al funcionament, l’Ajuntament de La Pera posa a disposició de la ciutadania una part de la potència de la instal·lació FV desplegada a l’escola del municipi i ha obert un registre de sol·licituds de participació en la generació fotovoltaica municipal, d’acord amb la normativa local. La ciutadania que resulti seleccionada formarà part de la comunitat energètica de la Pera. A partir d’aquí, a canvi d’una quota de participació anual, rebran l’energia generada de 1 ó 0,5 kWp (que equivalen aproximadament a 3 i 1,5 plaques respectivament) de la instal·lació fotovoltaica municipal, i el consegüent estalvi directe en factura a final de mes. A més, tindran accés a una aplicació que els permetrà visualitzar l’impacte del seu consum i generació, així com el de la comunitat energètica perenca.

Tags: comunitat energètica, consum, energia, energies renovables, La Pera, medi ambient, parc fotovoltaic, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Diputació de Girona, la Generalitat i el Departament dels Pirineus Orientals impulsen projectes transfronterers amb un pressupost de 5 milions d’euros
Notícia següent
Tres Pèls Teatre presenta “La pell del nyu” a la Concòrdia de Sant Sadurní de l’Heura

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes