La Diputació de Girona, la Generalitat i el Departament dels Pirineus Orientals impulsen projectes transfronterers amb un pressupost de 5 milions d’euros

Girona.- Aquest dijous s’ha presentat l’Àrea Funcional de l’Espai Català Transfronterer (EsCaT), un organisme que vetllarà per la creació i el desenvolupament de projectes estratègics que fomentin la cooperació social i econòmica dels territoris transfronterers amb la Catalunya del Nord, amb 5 milions d’euros.

Durant l’acte de presentació també s’ha fet pública la primera convocatòria de projectes estratègics, que compta amb un finançament de 2,2 milions d’euros i que anirà destinada a projectes estructurals que busquen incidir més enllà de l’àmbit local. A aquesta convocatòria, se n’hi sumaran dues més per a altres projectes que s’allargaran fins al 2027. En total, l’Àrea Funcional de l’EsCaT tindrà la capacitat de gestionar un pressupost de 5 milions d’euros per finançar projectes transfronterers.
L’acte ha comptat amb la participació de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la delegada territorial del Govern a Girona, Laia Cañigueral, i el vicepresident del Departament dels Pirineus Orientals, Nicolas Garcia. També hi ha assistit la diputada de Programes Europeus, Míriam Lanero, i el diputat Joan Martín, de la Diputació de Girona, entre altres representants institucionals.
La posada en marxa d’aquest organisme suposa un pas endavant per a les diferents institucions que conformen l’EsCaT –la Generalitat, la Diputació de Girona i el Departament dels Pirineus Orientals– per continuar enfortint la cooperació transfronterera i impulsar projectes que tinguin una repercussió real i sostenible al territori i per a la gent que hi viu.
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat en la seva intervenció: “Des de les institucions fa més de dos anys que treballem en la configuració política i administrativa d’aquest espai transfronterer per tal d’enfortir els llaços de cooperació entre les comarques i els municipis de la Catalunya del Nord i les comarques i els municipis de Girona. Ara disposarem de 2.200.000 euros d’aportació del FEDER per dur a terme projectes grans que incideixin en els reptes més importants de l’espai transfronterer, com són afavorir un entorn estable de cooperació, ajudar que les comarques i municipis estiguin preparats per als reptes mediambientals i, en definitiva, reforçar la idea que tots nosaltres vivim en un entorn transfronterer amb els avantatges i inconvenients que això comporta”.
La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha subratllat: “Amb la posada en marxa d’aquest ens fem un gran salt qualitatiu per enfortir les relacions amb la Catalunya del Nord i impulsem projectes que tinguin un impacte real i sostenible al territori”.
La delegada territorial del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha destacat que amb l’organisme es posen “eines i més recursos per estrènyer encara més el nord i el sud”.
Per la seva part, el vicepresident del Departament dels Pirineus Orientals, Nicolas Garcia, ha posat èmfasi en la important col·laboració entre totes les administracions.

Tags: Catalunya del nord, Comarques gironines, cooperació, desenvolupament, Diputacio Girona, economia, espai català transfronterer, Generalitat, projectes, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els Bombers controlen un incendi sense ferits d’una nau industrial a Sant Antoni de Calonge
Notícia següent
Llum verda per posar en marxa la Comunitat energètica de la Pera

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes