L’Oficina Covid de Calonge i Sant Antoni ha atès gairebé 200 persones

Calonge i Sant Antoni.- L’Oficina Covid de Calonge i Sant Antoni per a persones i famílies ja ha atès gairebé 200 peticions. Aquesta nova oficina va obrir les seves portes el dia 8 de març, i des de llavors ha atès 119 persones de manera presencial i 63 per telèfon.

Gairebé el 90% d’aquestes peticions i consultes estan relacionades amb l’habitatge, especialment pel què fa referència al pagament de lloguers i hipoteques, i en menor mesura les consultes i ajuts sobre pagament de subministraments de la llar. L’objectiu de l’Oficina Covid per a persones i famílies era crear una finestreta única on persones i famílies poden fer els tràmits per gestionar qualsevol ajuda de qualsevol administració. Així, l’oficina ofereix un servei especialitzat i permet fer els tràmits per sol·licitar les ajudes de l’Ajuntament, però també tramita els ajuts que ofereixen les altres administracions, com el Consell Comarcal del Baix Empordà, la Generalitat de Catalunya o l’Estat.
Aquesta oficina està situada al número 5 del carrer Major de Calonge i obrirà de 9 h a 14 hores de dilluns a divendres i ja es pot demanar cita prèvia en aquest enllaç https://baixemporda.eadministracio.cat/citaprevia.2. L’oficina també disposa d’un correu electrònic directe: oficinacovid@calonge.cat. L’oficina de Calonge destina a aquest servei 3 persones que atenen les peticions dels veïns i veïnes del municipi, i ofereixen tràmits, gestions i assessorament per facilitar l’accés a tots els ajuts disponibles.

Oficina Covid-19 per autònoms i empreses
Mentre que l’oficina Covid-19 de Calonge centralitza les peticions de persones i famílies, els autònoms i empreses també disposen d’un servei específic. En aquest cas està situat a l’Oficina Activa del Palau Firal de Sant Antoni (activa@calonge.cat) i centralitza l’assessorament, informació i gestions relacionades amb els ajuts que ofereix tant l’Ajuntament com la resta d’administracions i que van adreçats a empreses o autònoms que s’han vist afectats per la crisi econòmica provocada per la Covid-19.

Pla de Xoc Covid-19
L’obertura de l’Oficina Covid19 s’emmarca en el Pla de Xoc Covid-19 aprovat per Ple de Calonge i Sant Antoni. Aquest pla recull una quarantena de mesures i permetrà mobilitzar 1.798.000€, la major concentració de recursos que ha fet mai l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni per la reactivació econòmica i social.
El Pla de Xoc Covid-19 incideix en diferents àmbits, i estableix mesures com ajuts per pagar el lloguer o la hipoteca per a persones vulnerables amb un import de fins a 1000€ per família, la creació de xecs de compra per a famílies vulnerables per gastar en comerços del municipi, el servei gratuït de taxi a demanda per majors de 65 anys que tinguin necessitat d’anar al metge o a fer la compra, la rebaixa general de l’IBI d’un 1% i la taxa de vehicles d’un 30% així com bonificacions en l’IBI de fins al 80% per persones vídues, famílies vulnerables, famílies nombroses i famílies monoparentals. Entre les mesures també destaca una línia d’ajuts a les empreses i autònoms de fins a 2.000€ per la contractació de treballadors o la rebaixa de taxes com la de terrasses amb un 75% de mitjana enguany i l’any vinent. A banda dels ajuts i la rebaixa d’impostos, el pla de xoc també preveu accions per incentivar la inserció d’aturats de llarga durada, mesures de formació ocupacional i subvencions per ampliar la borsa de vivendes de lloguer assequible, la inversió de 300.000€ en projectes d’obres i jardineria per fomentar l’ocupació o la creació del Banc del Temps per fomentar la col·laboració ciutadana.

Tags: ajudes, atenció ciutadana, autònoms, Calonge i Sant Antoni, cita prèvia, coronavirus, empreses, habitatge, pla de xoc, serveis, societat
Notícia anterior
Casellas i Sabrià, a la Càtedra de Gastronomia de la UdG: “Quan s’uneixen arquitectura i gastronomia són un valor a l’alça per la captació del turisme”
Notícia següent
L’Rt puja a 1,39 i el risc de rebrot a 360 (+14), amb 25 ingressats menys (1.672) i 14 crítics menys (500)

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes