L’Oficina de Turisme de l’Estartit supera l’auditoria que l’acredita com a membre de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)

Torroella de Montgrí / L’Estartit

L’Oficina de Turisme de l’Estartit ha passat favorablement l’auditoria per ser inclosa dins la Carta Europea de Turisme Sostenible superant els seus diferents indicadors de forma solvent.

Coincidint amb la Setmana del parc natural i el Forum CETS que es celebra aquest 23 de maig a Pals, rep el certificat que l’acredita de forma oficial.
El passat mes de febrer una visita de verificació va avaluar els diferents espais de l’Oficina de Turisme de l’Estartit per comprovar si complia amb els requisits per ser membre CETS. En la visita es va constatar que l’equipament respira parc natural amb vinils de paisatges del parc, espais i informació específica sobre la zona i un tòtem amb el mapa i informació de l’espai natural. A més el personal que atén els i les visitants compta amb formació específica per difondre els valors del parc.
Pel que fa al medi ambient, la visita va constatar que s’estableixen mecanismes per controlar els residus, consums d’aigua i energia com papereres de reciclatge o una font d’aigua filtrada, entre d’altres.

Full de ruta pels anys vinents
Més enllà del compliment actual dels requeriments per ser membre CETS des de l’Oficina de Turisme també s’ha presentat un full de ruta per als anys vinents per millorar la seva oferta i connexió amb l’espai natural, i per donar suport al desenvolupament local i la conservació del patrimoni.
Entre les mesures hi ha l’organització d’activitats per donar a conèixer els valors del parc en cooperació amb altres municipis, fomentar la mobilitat sostenible a través dels carrils bici o organitzar trobades professionals sobre diferents aspectes en col·laboració amb altres oficines de turisme de l’àmbit del parc, entre altres accions.

El PN Montgrí, Illes Medes Baix Ter és membre CETS des del 2016
La Carta Europea de Turisme Sostenible és una iniciativa d’Europarc, organització que reuneix Espais Naturals Protegits de 38 països europeus. EUROPARC és l’entitat gestora que concedeix l’adhesió a la CETS als espais protegits, en els quals verifica que hi ha un compromís per aplicar els principis del turisme sostenible. La CETS orienta la gestió dels espais naturals protegits i les empreses turístiques per definir les seves estratègies de desenvolupament de manera conjunta i participada.
El PN del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter és membre CETS des del 2016 i té  36 empreses i organismes acreditats amb el segell. Aquest es concedeix per un període de tres anys renovable si se superen les auditories corresponents.

Tags: acreditació, espais naturals, L'Estartit, medi ambient, Parc Natural del Montgrí, serveis, societat, turisme sostenible

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
En marxa el servei d’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat energètica a la Bisbal d’Empordà
Notícia següent
Carles Piqueras exposa “Dibuix-Aro” a Castell d’Aro

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes