“Luna Roja” de Ruben Plata és la cançó de Palafrugell contra la violència masclista

Palafrugell.- “Luna Roja” de Ruben Plata ha estat la cançó triada aquest any per sensibilitzar els joves de Palafrugell en la lluita contra la violència masclista.

La cançó parla de les relacions tòxiques, que no aporten res de bo i acaben encallant-se en dinàmiques negatives. El nom de “Luna Roja” ve del que també es coneix com a “lluna de sang”, un fenomen que es produeix quan hi ha un eclipsi i la terra s’interposa entre el sol i la lluna, deixant la lluna a l’ombra. El color de la sang simbolitza la violència, i representa el que es vol transmetre amb la cançó.
Ruben Plata és un jove músic que els últims anys s’ha fet conegut pels seus vídeos de rap i trap penjats en les xarxes socials. En el procés de creació de la cançó hi han intervingut també Microgroove la Punxa com a productors.
El Punt Òmnia de Palafrugell ha estat l’encarregat de crear el videoclip promocional, que ha comptat amb la participació de la ballarina i coreògrafa Ester Bou i la direcció artística de Matthieu Kowad.

El projecte de sensibilització de l’Ajuntament de Palafrugell
Des de l’any 2013, les àrees de Joventut i Benestar Social de l’Ajuntament impulsen un projecte de sensibilització contra la violència masclista. El projecte té un doble objectiu: sensibilitzar els joves sobre la problemàtica de la violència envers les dones i promocionar músics i artistes del municipi.
Durant el dos primers anys, el projecte només va incloure la gravació de la cançó. A partir de 2015, es va iniciar la gravació del videoclip de la cançó. Així doncs, aquest any el projecte ja compte amb 6 videoclips contra la violència masclista.
Diferents artistes han escrit i gravat cançons que es poden veure al canal de Youtube de Can Genís. En tots aquests anys hi han participat: Mokro, Rita Valero, Saidé i Modais, Festuc’s, Anna Sàez, Baba Flow i Marina Gil, a més de diferents creadors audiovisuals, actors i joves de municipi.
El videoclip està disponible a les diferents xarxes socials de l’àrea de Joventut i al canal de youtube de Can Genís.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, dia internacional, dones, joventut, masclisme, Palafrugell, societat, videoclip, violència masclista

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
“Pèptids llançadora: creuar la barrera hematoencefàlica”, guanya els Premis Treballs de Recerca de Roses 2020
Notícia següent
L’Ajuntament de Begur millorarà el servei de recollida de la fracció vegetal

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes