• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

“Pèptids llançadora: creuar la barrera hematoencefàlica”, guanya els Premis Treballs de Recerca de Roses 2020

25 de Novembre de 2020

Roses.- Hala Masri Alrich , alumna del Centre Escolar Empordà, ha estat la guanyadora de la catorzena edició dels Premis Treballs de Recerca de Batxillerat que organitza anualment l’Ajuntament de Roses, amb el treball titulat “Pèptids llançadora: creuar la barrera hematoencefàlica”.

L’accèssit ha estat per a Marko Méndez González, alumne de l’institut Illa de Rodes, pel seu treball “Canvi climàtic?”. Els dos premis estat dotats econòmicament amb 750 i 250 € respectivament.
En una petita cerimònia adaptada a les necessitats de la pandèmia, el passat divendres va tenir lloc l’entrega de premis dels Treballs de Recerca de Roses, ajornada des de la passada primavera. L’acte, que en edicions anteriors es realitzava al teatre rosinc i comptava amb la participació de l’alumnat de batxillerat de tots els centres escolars de Roses, s’ha vist reduït enguany a un petit acte de reconeixement a la sala de plens de l’Ajuntament, on els dos guanyadors han estat rebuts per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor d’Ensenyament, Marc Danés, i tres representants dels centres de secundària de la població.
El jurat del concurs ha estat integrat enguany per Pere Gifre, director de l’INS Alexandre Deulofeu; Pere Vicens Rahola, president de la Fundació Jaume Vicens Vives; i Josep M. Barris, arxiver municipal. En la seva avaluació, el jurat pren en consideració nombrosos aspectes, com ara la metodologia emprada, l’originalitat dels treballs, les fonts d’informació, la capacitat de resoldre els problemes presentats, la creativitat, el rigor, el tractament científic, la presentació o la correcció dels treballs, entre d’altres.
En concret, del treball guanyador “Pèptids llançadora: creuar la barrera hematoencefàlica”, el jurat ha destacat el caire social de la recerca aplicada en l’àmbit de la biomedicina, el tractament científic en el seu desenvolupament, la seriositat de la metodologia aplicada i la rigorositat del treball de camp. El treball ha assolit una nota final de 9,75.
La resta de finalistes han estat Marta González, del Centre Escolar Empordà, pel treball “Creació d’una empresa: Hairy’s SL”; Gerard Aznar, de l’Institut Cap Norfeu,per “Yamlaminim, fes el què el cor et dicti”; Eduard Sala, del Cap Norfeu, per “Les criptomonedes: una bombolla educativa o el futur de l’economia?”; i Oliver Pérez, de l’Institut Illa de Rodes, per treball “Disseny i construcció d’un UAS de vigilància”.
Els premis atorgats en aquesta dotzena edició han estat dotats amb 750 euros per al treball guanyador, mentre que l’accèssit ha rebut 250 euros. L’objectiu d’aquesta convocatòria és el de potenciar l’esperit de recerca entre l’alumnat, donar a conèixer a la ciutadania de Roses aquests treballs d’investigació i col·laborar amb la comunitat educativa.

Arxivat com a: Alt Empordà, Cultura, Història, Medi ambient, Societat Etiquetat com a: ajuntament de Roses, Alt Empordà, cultura, educacio, ensenyament, instituts, joventut, Premis, Roses, societat, treball de recerca

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel "L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel Borrell i Sabater, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #sanitat #hospital #santfeliudeguixols #antichospital #historia #fotosantigues #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"A vegades penso que encara no fem prou bandera de "A vegades penso que encara no fem prou bandera dels productes meravellosos que tenim". Entrevista amb Quim Casellas, xef del @casamarllafranc, a l'Empordà Gastronòmic número 17, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #palafrugell #llafranc #casamar #gastronomia #cuina #cuinaempordanet #cuinaempordanesa #cuinacatalana #baixemporda #empordanet #costabrava
“L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, “L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, de Ramir Lacasa, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #historia #sanitat #cultura #patrimoni #palafrugell #baixemporda #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i "Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i puré de murtrons i orellanes", de @iolandabustos. Trobareu aquesta i moltes altres #receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #menjardecollons #rostit #cuinaambflors #flors #floracatalana #baixemporda #costabrava #iolandabustos #premsacomarcal
Feliç tortell de reis! #reismags #tortelldereis # Feliç tortell de reis! #reismags #tortelldereis #tradicions #cuinacatalana #cuinatradicional #postresdeliciosos #quinfredquefa #hivern #baixemporda #costabrava #empordanet #premsacomarcal
"L'Hospital de pobres i malalts de @torroellaestar "L'Hospital de pobres i malalts de @torroellaestartitillesmedes (segle XVII)", de Rosa M. Masana Ribas, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #torroellademontgri #hospital #historia #patrimoni #patrimonicultural #sanitat #edificisemblemàtics #arquitectura #cultura #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
La Barraca dels Hereus, una de les construccions d La Barraca dels Hereus, una de les construccions de #pedraseca més ben conservades del #massisdelmontgri a @torroellaestartitillesmedes #rutadelvent #patrimoni #patrimonicultural #patrimoniimmaterial #feinesdelbosc #torroellademontgri #estartit #parcnaturaldelmontgrí #baixter #historia #cultura #baixemporda #costabrava
"Els 6 magnífics dels 5 de l'Empordanet: Jaume Fo "Els 6 magnífics dels 5 de l'Empordanet: Jaume Font, Eduard Gascons, Lluís Cruañas, Jordi Budó, Carles Camós i Josep Font". Podeu llegir l'article de @vadorgarbos al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #cuinacat #cuinacatalana #historia #empordanet #baixemporda #premsacomarcal
"Els apotecaris de Palamós entre els segles XV i "Els apotecaris de Palamós entre els segles XV i XVIII. Els guardians de la #salut pública", de @gabrielmartinroig, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut" #tempsdesalut #sanitat #artmedieval #miniatura #historia #palamos #cultura #patrimoni #baixemporda
Els millors desitjos per aquestes festes i per un Els millors desitjos per aquestes festes i per un millor any 2021! #bonnadal #bonesfestes #feliçanynou #feliç2021 #lanyqueveseràmillor #lanyquevemesimillor #totaniràbé🌈 #salutiforçaalcanut
El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia # El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia #cuina #hostaleria #hostaleriagirona #hostaleriasegura #volemtreballar #premsacomarcal
Instagram post 17881912507955290 Instagram post 17881912507955290
Instagram post 18082794751224975 Instagram post 18082794751224975
Instagram post 17896971568685425 Instagram post 17896971568685425
Instagram post 17861223029315987 Instagram post 17861223029315987
Instagram post 17972570059341733 Instagram post 17972570059341733
Instagram post 17870943737077607 Instagram post 17870943737077607
Instagram post 17915595397509900 Instagram post 17915595397509900
Instagram post 17873275091064802 Instagram post 17873275091064802
"La seguretat alimentària a casa: Repassem la nev "La seguretat alimentària a casa: Repassem la nevera", de Mª Gràcia Artigas (Cap de qualitat i seguretat alimentària d'Emporhotel), al número 16 de l'Empordà Gastronòmic, "Empordà, terra de vins" #alimentaciosaludable #seguretatalimentaria #ssibe #hospitaldepalamos #salut #premsacomarcal #baixemporda #empordagastronomic

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic · Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa