Manel Esteban explica a Santa Cristina la màgia de l’aquarel·la digital

Glòria Jara i Albertí

Santa Cristina d’Aro.- La tarda del dissabte 25 de novembre va començar a Sant Feliu de Guíxols on Josep Mª Vicens, president dels Amics del Museu d’Història de Sant Feliu, va explicar a un grupet d’Amics de La Casa Màgica el poblat iber de Sant Feliu, la caseta del Salvament de nàufrags, el moll medieval i el niu de metralladores.

Seguidament la tarda va continuar a la sala d’exposicions “la Caixa” de Santa Cristina amb la conferència “La màgia de l’aquarel·la digital”.
Al mes de maig del 2016 Manel Esteban, dissenyador gràfic, il·lustrador i ninotaire, es va estrenar a les conferències dels Amics de La Casa Màgica amb “La màgia del dibuix humorístic”. El passat dissabte va tornar per explicar els diversos passos que cal seguir per crear una obra pictòrica a partir de les potencialitats que ofereix, a dia d’avui, el photoshop. Manel Esteban dibuixa a tinta o fotografia l’element en qüestió i després d’escanejar-lo a l’ordinador li dona el color.
La trentena de persones que hi van assistir també van conèixer de primera mà a l’artista que s’amaga sota el nom de Manel Esteban. Un talent que li va venir a través del dibuix i que conté una extensíssima obra. Entre altres és l’autor dels dibuixos de la Llibreta Màgica, editada pel Club Skal Internacional, on el protagonista, l’il·lusionista Xevi, practica diversos esports a la costa. Manel Esteban és un artista versàtil, el seu talent el porta a dibuixar caricatures, edificis, cartells de temàtiques molt diverses, panoràmiques tridimensionals, il·lustracions nadalenques i de les principals festivitats de tradició catalana com Sant Jordi, San Joan… Però gran part de la seva obra la trobem a les xapes de cava amb interessants col·leccions de dibuixos de cotxes antics, de camions antics dels bombers, d’una gota d’aigua, de “L’Avi del Barça” amb dos faldons diferents i un llarg etcètera. Un dels projectes més recents és un joc de cartes amb personatges bíblics per buscar parelles…
Una dilatada carrera artística amb segell propi que agrada molt, tal vegada per aquest toc humorístic que li sap donar a cada traç i que la intel·ligència artificial ja hi ha entrat de ple. Un art que el mouse substitueix al pinzell i a la paleta de pintures i que en qüestió de moltes hores Manel Esteban aconsegueix signar l’obra després de treballar transparències, brillantors, degradacions de colors… fins a simular una perfecta aquarel·la.
La conferència “La màgia de l’aquarel·la digital” va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, “la Caixa”, els Serveis Territorials de Girona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i La Casa Màgica –col·lecció Xevi.

Tags: amics de la casa màgica, conferència, cultura, digitalització, disseny, il·lustració, Santa Cristina d'Aro, societat, tecnologia
Notícia anterior
Una campanya d’inspeccions de treball a 4 locals comercials de la Bisbal acaba amb 5 denúncies per tinença de substàncies estupefaents i irregularitats administratives
Notícia següent
Nadal a Begur i Esclanyà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes