Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024 amb una obra en què plasma el seu cos en sorra

Palafrugell (ACN).- L’artista Marc Larré ha guanyat el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024 amb l’obra titulada “2 braços, 3 genolls, 5 mans i 12 peus” en què plasma el seu cos en guix, fang i sorra. La singularitat de les cinc peces que conformen l’obra és que són dures per fora, però estan plenes de sorra en el seu estat natural.

És una reflexió del treball artístic propi, que condensa les seves línies de treball al llarg dels darrers temps“, valora el director d’art de la Fundació Vila Casas, Bernat Puigdollers. El jurat també ha decidit atorgar, de forma extraordinària, un accèssit a Ariadna Parreu per l’obra “Viró”, que està feta de plàstic, ferro, minerals i miralls i “busca el contacte amb el món natural en la industrialització“.
Els guanyadors d’aquesta darrera edició dels premis Antoni Vila Casas de Pintura, Escultura i Fotografia –que se celebren anualment i de forma rotativa– s’han anunciat aquest dissabte a les dotze del migdia al museu Can Mario de Palafrugell, durant l’acte d’inauguració de l’exposició que engloba els finalistes del premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024.

Guanyadors 2024
L’obra premiada ha estat “2 braços, 3 genolls, 5 mans i 12 peus” de Marc Larré (1978, Barcelona), que ha rebut una dotació econòmica de 15.000 euros associada al guardó i l’encàrrec de treballar en un projecte expositiu propi per portar l’any que ve una mostra monogràfica al museu Can Framis que la Fundació Vila Casas té a Barcelona.
El director d’art de la Fundació Vila Casas i membre del jurat del premi, Bernat Puigdollers, ha dit que la peça fet de guix, fang i sorra és “una reflexió del treball artístic propi, del vincle amb la tradició i del material amb què treballa, a partir d’emmotllats amb sorra de platja a través dels que reflexiona sobre la seva trajectòria artística“.
Enguany, el jurat ha decidit lliurar també un accèssit a l’obra “Viró” d’Ariadna Parreu (1982, Tarragona). Es tracta d’una escultura que combina diferents materials com són el plàstic i el ferro amb els minerals i miralls “per acostar la indústria a la natura i tornar als orígens“. Segons ha explicat Puigdollers, aquesta escultura “fa una reflexió al treball de l’artista a través de la formació de plàstic, fent un retorn en el món vegetal i animal“. Ambdues obres premiades passaran a formar part de la col·lecció d’art de la Fundació Vila Casas.

Exposició a Can Mario
La mostra que s’ha inaugurat a Can Mario aquest dissabte acull les 28 obres que el jurat ha seleccionat d’entre les 320 que es van presentar al premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024. Les obres són molt diverses i estan fetes de materials tan diferents com pintura seca treballada com un element escultòric, formigó, sorra de la platja, plàstic, ferro, paper o, fins i tot, un pa de quilo convertit en una motxilla. Totes són peces contemporànies d’artistes catalans o residents a Catalunya i es podran visitar fins al 23 de juny al museu.
El director d’art de la Fundació Vila Casas, Bernat Puigdollers considera que l’exposició d’escultura de Palafrugell “és una bona mostra del teixit cultura i artístic de l’escultura de Catalunya“. A més, ha afegit que “a diferència d’altres edicions, hi ha una representació important d’artistes joves, que permet tenir una foto fixa d’un moment artístic que encara és vital i pot donar moltes sorpreses“.
El jurat del certament ha estat format per Caterina Almirall, Pilar Bonet, Natàlia Chocarro, Bernat Puigdollers, Stella Rahola Matutes i Joan Torras. I els 28 artistes finalistes d’aquesta edició són: Lluc Baños, Leonard Beard, Béatrice Bizot, Pau Borràs, Irene Cases, Natalia Castañeda, Xavier Escribà, Agustina Fioretti, Jordi Gich, Toni Giró, Alejandro Granero, Anna Ill, Laura Juanós, Marc Larré, Marga de la Llana, Ariadna Mangrané, Oscar Moya, Ariadna Parreu, Jordi Plana Artista Visual, Lúcia Prancha, Artiatzar, Xavier Ristol, Sofia Salazar, Tura Sanglas, Ines Schaikowski, Laura Sebastianes, Agata Serafin i Jordi Tolosa.

Tags: art contemporani, cultura, escultura, exposició temporal, Fundació Vila Casas, Palafrugell, premi, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Fotoplatjdaro organitza un taller de lectura i anàlisi de fotografies i una caminada de re-fotografia gratuïts
Notícia següent
Busquen un individu que ha atacat a Figueres dos treballadors d’una protectora i tres gossos

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes