Més de 150 embarcacions gironines s’adhereixen al projecte Pesca Neta

Comarques gironines

Ja ha començat la quarta campanya del projecte Pesca Neta (2023-2024), impulsada per les confraries de pescadors de Catalunya i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura (FEMPA).

Enguany, en formen part un total de 163 embarcacions de les confraries de pescadors del territori gironí, són les següents: Cadaqués, El Port de la Selva, Llançà, Roses, l’Escala, l’Estartit, Palamós, Blanes i Sant Feliu de Guíxols. Pel que fa a la xifra d’embarcacions per confraria, Blanes és qui més n’ha adherit amb un total de quaranta, seguida de Palamós (38) i Roses (26). Cal destacar que aquestes són les confraries amb més nombre de pesqueres, sobretot d’arrossegament. Una altra de les dades rellevants d’aquesta campanya és l’adhesió de més embarcacions d’altres modalitats com ara arts menors i encerclament. El fet de comptar amb barques de diferents modalitats de pesca, permet elaborar un estudi i recompte més acurat de la situació de deixalles i plàstics que hi ha al Mediterrani, ja que cada modalitat pesca en profunditats diferents.
Cal saber que els pescadors que formen part de Pesca Neta recullen dades i informació diàriament i ho registren a través d’un aplicatiu mòbil que serveix per fer un recompte a final de temporada. Una de les novetats d’aquesta edició és la renovació de la figura de la divulgadora de Pesca Neta, fins ara se n’ocupava Stefania Minuto i ara passa a mans d’Eva Güibas i Xantal Ferrer.
L’estudi de l’última campanya, del període 2022-2023, destaca que els pescadors gironins van recollir fins a 20 tones de deixalles i plàstics (19.725,3 quilos). Per tipologia, els residus recollits van ser, sobretot, plàstics (45%) i d’altres com ara metall, vidre, fusta… Finalment, pel que fa al temps que van dedicar els professionals de la mar a l’acció col·lectiva durant l’última campanya, van ser 1.400 hores .

Tags: Acció Climàtica, Comarques gironines, embarcacions, medi ambient, pesca, pescadors, projecte, retirada de residus, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Les comarques gironines reben 360 MEUR de fons Next Generation que es distribuiran entre 8.400 beneficiaris
Notícia següent
Mostra de “Quatre fotògrafs empordanesos” a la torre de Guaita de Sant Sebastià

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes