Més del 64% de les persones en situació de vulnerabilitat ateses per la Creu Roja l’any passat eren dones

Barcelona (ACN).- Més del 64% de les persones en situació de vulnerabilitat que va atendre l’any passat la Creu Roja eren dones, segons les xifres que ha fet públiques la institució.

En concret, 24.302 persones de 37.655. Segons la Creu Roja, aquesta desigualtat està en la base de la discriminació “que pateixen les dones pel fet de ser-ho” i es manifesta en forma de pobresa i exclusió, precarietat laboral, bretxa salarial i de pensions, falta d’oportunitats o vulneracions de drets, com les agressions sexuals o la violència de gènere. També les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19 afecten més les dones que els homes, tant pel que fa a la salut, com a la desocupació o els ingressos.
D’altra banda, en el marc del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, Creu Roja Joventut ha llançat la campanya ‘Entrellaçades per la sororitat’, amb la qual vol donar veu i destacar la necessitat de promoure la unió entre dones perquè hi hagi “xarxes de suport i solidaritat entre elles a favor de la igualtat en un context de desigualtat“.

Tags: atenció ciutadana, Catalunya, coronavirus, Creu Roja, crisi, discriminació, dones, igualtat de gènere, serveis, societat, solidaritat, violència de gènere, vulnerabilitat
Notícia anterior
Ajuntament, EMD i Educació acorden ampliar a dues línies l’Escola Portitxol, de l’Estartit
Notícia següent
EL Consell d’Infants de la Bisbal posa fil a l’agulla per dur a terme les propostes més votades per l’alumnat bisbalenc

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes