Més d’un centenar d’espècies de Catalunya es troben en perill d’extinció, segons un estudi

Barcelona (ACN).- A Catalunya existeixen 27 espècies en perill crític i 84 en perill d’extinció, segons l’estudi “L’Estat de la biodiversitat a Espanya”.

El document, elaborat pel Centre per a la Supervivència de les Espècies de la Macaronesia i el Comitè Espanyol de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, també sosté que el grup taxonòmic més amenaçat és el dels artròpodes amb 33 espècies, seguit dels taurons i les rajades amb 26 i les plantes amb 14. Pel que fa a les ubicacions, identifica sis punts calents de biodiversitat críticament amenaçada: el delta de l’Ebre, el Parc Natural de la Serra del Montsant, el Parc Natural del Montseny i algunes zones del Parc Natural del Cap de Creus i del Parc Natural de l’Alt Pirineu.
L’informe, que s’ha fet públic aquest dilluns a tot l’Estat amb motiu del Dia Internacional de la Diversitat Biològica, suposa un salt endavant pel que fa al coneixement real de la situació de risc en què es troben moltes espècies, ja que pren com a base una “preocupant llista d’espècies amenaçades”. Concretament, xifra en 193 les espècies que es troben en perill crític d’extinció, 418 en perill i 498 vulnerables a nivell espanyol.
L’estudi s’ha fet en col·laboració amb , la Fundació Barcelona Zoo que ha anunciat que durà a terme un projecte educatiu de ciència ciutadana a través de l’aplicació iNaturalist. L’objectiu és conscienciar i incrementar la sensibilitat de la ciutadania i implicar-la en la recollida de dades que seran de màxima utilitat perquè els investigadors estableixin futurs plans de conservació.

Tags: Catalunya, espècies protegides, estudi, fauna, medi ambient, natura, Parc Natural del Cap de Creus, perill d'extinció, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Quaranta-un esportistes, equips i entitats gironins, guardonats pel seu joc net en la VII Gala Valors en Acció
Notícia següent
Es reobre el segon tram de la Via Ferrada de Sant Feliu, que s’havia tancat per protecció d’espècies protegides

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes