Glòria Jara i Albertí
Santa Cristina d’Aro.- Aquest estiu la biblioteca municipal Baldiri Reixac de Santa Cristina ha apostat per encetar el cicle “Literatura a la fresca” amb la ciutat de Girona.
Com tots sabem, Girona és una ciutat que té molta màgia perquè hi té cabuda el misteri, la llegenda… El passat divendres 10 de juliol La Cia. La Minúscula va inaugurar el cicle “Literatura a la fresca” representant diverses “Llegendes de Girona”, com per exemple “El cul de la Lleona”, “Girona i les mosques”, “La bruixa de la Catedral”, “El Bou d’or” i “La Cocollona”.
La segona part del primer acte del cicle “Literatura a la fresca”, que va comptar amb una cinquantena de persones, va seguir el fil conductor de la màgia que té Girona a la nit. El cristinenc Miquel Correyero va presentar el llibre de fotografies que porta per títol “Girona nocturna” i que ell mateix ha editat. És un recull de llocs emblemàtics de la ciutat a partir de la història, de la bellesa o simplement interessants per l’autor. Les fotografies estan acompanyades d’un petit text històric en català i en anglès perquè sigui un llibre per casa nostra però també pel turista que ens visita. El llibre, però, va més enllà i s’adapta a la nova era digital aportant el codi QR de coordenades per indicar el lloc exacte on s’ha fet cada fotografia. Miquel Correyero gràcies a l’habilitat que té amb la càmera fotogràfica i els coneixements en història ha sabut captar l’ànima de Girona que creen els racons, les llums, les ombres, la gent, les perspectives, les nits de lluna plena i fins i tot la pluja.
“Girona nocturna. Descobreix el barri Vell i la seva història” és el primer volum de la col·lecció Catalunya Nocturna i té la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona. A dia d’avui, el seu autor, M. Correyero ja està treballant per un segon volum, “L’Empordà nocturn” i en previsió de realitzar també “El Pirineu nocturn”.
El cristinenc Miquel Correyero és llicenciat en Història per la UdG. Entre altres projectes és coautor del llibre “L’Abans de Santa Cristina d’Aro. Recull gràfic 1876-1976”. Treballa a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà. Com a fotògraf autodidacte és professor de fotografia i autor del llibre de fotografies “Nepal” realitzades just l’estiu abans del devastador terratrèmol del 2015.
Aquest dimecres 15 de juliol la “Literatura a la fresca” continua de la mà de Lluís Fortuny, component històric de la Companyia Elèctrica Dharma. A 2/4 de 10 del vespre, al pati de la biblioteca, presentarà “Connexions poètiques”, un espectacle de música, poesia i imatge que mitjançant una taula de Dj, instruments en directe i projeccions visuals, on so i imatge crea un univers totalment improvisat. Per poder-hi assistir cal confirmar l’assistència a través del correu biblioteca@santacristina.cat o del formulari https://forms.gle/1PeJDGeFWHWVQpkRA.