Molt bones perspectives d’ocupació als apartaments turístics gironins per aquesta Setmana Santa

Girona.- El ritme de reserves als apartaments i habitatges d’ús turístic de les comarques gironines per passar-hi les vacances de Setmana Santa  està essent molt bo tant a l’interior, al Pirineu com a la costa.

L’enquesta que l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) ha realitzat en els últims dies entre les empreses gestores i propietaris de la demarcació que hi estan associats revela  que hores d’ara el 81 % dels allotjaments  de l’interior i del Pirineu estan reservats, amb una mitjana de 4,3 nits. Mentre que a la costa el nombre de reserves supera el 50%, mb 4,4 nits. No obstant, l’entitat recorda que per les vacances de Setmana Santa hi ha una gran activitat de reserves d’última hora i si es confirma el bon temps, la previsió és que l’ocupació a l’interior i Pirineu arribi gairebé a la plena ocupació, especialment els dies festius ( del 29 de març a l’1 d’abril), i a l’entorn del 80% a la costa.
Les bones perspectives per aquesta Setmana Santa  i les bones ocupacions registrades l’any passat durant aquest mateix període han animat a moltes empreses a avançar l’obertura dels allotjaments. Així, el 92% de l’oferta d’allotjament a l’interior i Pirineu estarà disponible durant la Setmana Santa i el 74% a la costa.
De l’enquesta de l’ATA destaca que a l’interior i al Pirineu les reserves efectuades provenen majoritàriament de l’àrea de Barcelona (el 79%)  mentre que a la costa el  44% provenen de l’àrea de Barcelona i el 41% de fora de Catalunya.

Bon ritme de reserves per a la temporada turística
Les bones previsions per aquesta Setmana Santa conviden al sector a l’optimisme també de cares a la temporada d’estiu en  que el ritme d’entrada de reserves d’apartaments i d’habitatges d’ús turístic és molt positiu. A més, la tendència que s’ha anat observant els últims dos anys amb reserves amb força mesos d’antelació s’està consolidant. Això confirma que el sector es manté com una de les tipologies d’allotjament més ben posicionades degut als nous hàbits dels turistes que prefereixen allotjaments que els donin més privacitat i amplitud d’espai.

Sobre l’ATA
L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) es va constituir el 8 de juny de 1993. L’entitat aglutina 14.000 unitats d’apartaments i vil·les de lloguer turístic legalitzats i distribuïts per tota la Costa Brava, Interior i Pirineu de Girona. L’Associació està integrada per intermediaris i propietaris d’Habitatges d’ús Turístic i blocs d’Apartaments Turístics. El total de places del sector a la demarcació és de 165.000, una xifra que representa més del 50% de l’allotjament turístic.

Tags: apartaments turístics, Comarques gironines, enquesta, ocupació, previsions, reserves, sector turistic, Setmana Santa, societat, temporada turística, turisme
Notícia anterior
Detenen a Castelló d’Empúries un home per trencar una ordre d’allunyament i amenaçar l’exparella amb un ganivet
Notícia següent
Comunicat de l’Ajuntament de Pals sobre les franges de prevenció d’incendis forestals

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes