Mor el reconegut pintor palamosí, Albert Roca

Albert Roca ha destacat principalment pel seu domini absolut del cromatisme i del dibuix, essent mereixedor d’importants premis a diversos països i els seus quadres s’han pogut veure arreu d’Europa

Palamós .- El reconegut pintor palamosí, Albert Roca i Cama, va morir ahir a l’edat de 78 anys. El funeral es durà a terme divendres a les 10 h, a l’església de Santa Maria del Mar.

El passat mes d’agost Palamós va retre-li homenatge en un acte organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, que va tenir lloc a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou”, i que va comptar amb la participació de prop d’un centenar de persones, majoritàriament amics i familiars de l’artista.

L’alcalde de Palamós i la regidora de Cultura varen agrair la lloable trajectòria artística i pedagògica de Roca, de gran prestigi i de reconeguda vàlua, que ha fet possible una excel·lent producció pictòrica mitjançant la qual s‘ha contribuït a escampar el nom de Palamós arreu. 

Durant l’homenatge es va destacar la generositat del pintor, que sempre ha col·laborat desinteressadament amb entitats palamosines, com l’Agrupació Sardanista Costa Brava, il·lustrant els cartells de les cantades d’Havaneres; fent donació de les seves obres a l’Associació Fira Nadalenca, per a l’ajuda a projectes destinats a les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca; o bé fent classes de pintura durant més de vint anys i de forma totalment altruista per als integrants de l’Associació de la Gent Gran de Palamós.

Amb motiu d’aquest homenatge es va inaugurar una exposició de l’obra d’Albert Roca a la sala polivalent de la Biblioteca municipal, on es va mostrar un ampli recull de la seva obra.

Aquest reconeixement es va complementar amb un vernissatge dedicat a l’obra del pintor palamosí i organitzat per l’Associació Monalisi, i l’obertura d’una altra exposició d’obra d’Albert Roca, en aquest cas a la galeria d’art Monalisi, que també es va poder veure durant tot el mes d’agost.

L’Albert Roca Cama (Palamós 1945) es va iniciar en el dibuix de ben petit de la mà de la seva mare, Joana Cama, que formava part de l’escola palamosina creada per Vidal Palmada.

Amb 14 anys, Roca ja treballava a Barcelona a l’estudi del dibuixant de còmics Garcia Iranzo. I des de llavors, no va parar de crear obres pictòriques, dibuixos i il·lustracions col·laborant sovint, i amb molta generositat, amb entitats palamosines, sense oblidar que va ser membre del Cercle Artístic Palamós. Alhora també va il·lustrar llibres com “Fets i Gent de Palamós” de Santiago Banyeras i Goday.

Professional del cromatisme amb un domini absolut del dibuix, es destaca pel seu  traç vigorós, ràpid i segur, espontani i sense retocs, que l’ha fet mereixedor d’importants premis a diversos països, i la seva obra s’ha pogut veure arreu d’Europa gràcies a les exposicions anuals que ha fet als creuers fluvials que travessen el continent.

Tags: Albert Roca, art, palamós, pintura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Distingeixen l’hospital de Palamós amb el premi Top 20 de gestió en categoria de centres mitjans
Notícia següent
Les comarques gironines assoleixen rècord d’ocupació i tanquen el tercer trimestre amb 377.600 treballadors

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes