Mural de grans dimensions a Palafrugell per commemorar els seixanta anys de les Festes de Primavera i els deu anys del Festival Ítaca

Palafrugell.- L’artista Roc Blackblock està ultimant aquests dies un mural de grans dimensions a Palafrugell que commemorarà els seixanta anys de les Festes de Primavera de Palafrugell i els deu anys del Festival Ítaca, Cultura i Acció.

La peça forma part del projecte artístic Murs de Bitàcola, impulsat per Roc Blackblock que pretén recuperar i reivindicar la memòria col·lectiva de cada comunitat o poble a partir de murals que reprodueixen fotografies o imatges històriques de l’espai on es realitzen.
El mural s’està duent a terme en una paret de grans dimensions, de 120 metres quadrats, en un dels laterals de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Palafrugell. L’artista hi reprodueix un retrat d’estudi, del 1931, on es pot veure a tres dones disfressades (Felicia Rigau, Pepita Bruguera i Marina Alemany). La imatge forma part de la col·lecció Eustorgi Padrós Deulofeu de l’Arxiu Municipal de Palafrugell.
La proposta pretén projectar una imatge simpàtica i amable relacionada amb la festivitat de les Festes de Primavera, però alhora també busca transmetre una mirada de gènere que visibilitzi el protagonisme i el paper de les dones en la nostra societat.
El mural incorpora una placa amb un codi QR que dona accés a un portal amb informació sobre la intervenció artística i sobre la història de la imatge escollida. La realització del mural ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Palafrugell i del Festival Ítaca.
Aquest és el segon mural de grans dimensions que impulsa el festival Ítaca per celebrar el seu desè aniversari. Ara fa un mes, el mateix artista va pintar un altre mural de grans dimensions a l’Escala, reproduint una foto antiga de la zona de la Platja, quan era el port pesquer del municipi. En aquest cas, l’acció artística va ser possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala i del festival de l’Empordà.

Un projecte per enfortir la pròpia identitat
El projecte Murs de Bitàcola pretén usar la cultura i l’art urbà com una eina de cohesió social i pedagògica que contribueixi a la construcció i enfortiment de la pròpia identitat a partir de recuperar la nostra història col·lectiva.
La proposta vol també difondre i apropar l’art urbà com una disciplina transformadora, capaç de dignificar l’espai públic i aportar valors positius als individus i les comunitats. Des de l’inici del projecte, l’artista Roc Blackblock ha pintat més d’una cinquantena de murals, que il·lustren episodis històrics als espais públics de les nostres ciutats.

1 mural, 1 espectacle de llums amb drons i 7 concerts
El mural de Palafrugell s’inaugurarà el dissabte de la setmana vinent. Un dia abans es posarà en marxa la programació de l’Ítaca Palafrugell amb un espectacle de llums amb drons. Completen la programació els concerts de Skatalà, The Penguins i Kumbara –el 3 de juny–; Doctor Prats, 31 Fam i Tramma –el 4 de juny– i l’Orquestra Maribel –el 5 de juny–.

Tags: art contemporani, art urbà, concerts, cultura, dones, festa, Festes de Primavera, Festival Ítaca, mural, música, Palafrugell, societat
Notícia anterior
Els municipis costaners sol·liciten més de 2.000 usos temporals comercials a les platges catalanes aquest estiu
Notícia següent
Solius obre la festa major parlant de l’escassetat d’aliments durant la Guerra Civil

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes