Nova edició de l’exposició col·lectiva “Parant taula” amb noves col·leccions de servei de taula de ceràmica de la Bisbal

La Bisbal d’Empordà

Torna l’exposició col·lectiva “Parant taula” que, de forma bianual, presenta les noves col·leccions de servei de taula de ceràmica de la Bisbal. Aquesta mostra, plenament consolidada, compta amb la participació de productors de ceràmica utilitària adherits a la marca “Ceràmica de la Bisbal” o que són membres de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal.

Es podrà visitar a la Sala d’exposicions temporals del Terracotta Museu entre el 29 de juny de 2024 i el 23 de febrer de 2025.
En declaracions del regidor del Terracotta Museu, Francesc Cabrillana: “Amb aquesta edició, ‘Parant taula’ reafirma la seva vocació de ser més que una exposició de vaixelles, des del museu el volem consolidar com un esdeveniment cultural que celebra la riquesa artesanal i gastronòmica de l’Empordà”.
Els ceramistes de la Bisbal i rodalia no només aporten valor a l’artesania i a la cultura del nostre territori, sinó que també tenen un impacte significatiu en l’economia local. Gràcies a la col·laboració de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, l’exposició col·lectiva de vaixelles és una mostra que destaca el seu esforç i talent. En aquesta edició, hi participaran disset professionals que presentaran vaixelles i peces de ceràmica per al servei de taula, amb materials, tècniques i estils molt diversos. Segons explica Joan Vilà-Clara, president de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal: “Un dels nostres objectius és donar visibilitat i posar en valor el treball dels ceramistes de la Bisbal. Aquesta exposició no només mostra les seves peces, sinó que celebra la diversitat de tècniques i estils dels nostres socis. Cada col·lecció és una expressió única de l’artista on reflecteix la seva passió i compromís amb l’ofici”.
També cal destacar que enguany l’exposició s’enriqueix amb la incorporació d’un nou àmbit que presenta una selecció de peces de ceràmica de taula de la Bisbal de la segona meitat del segle XVIII. Aquest conjunt està format per peces trobades en voltes de la Bisbal, majoritàriament procedents del Convent de Sant Francesc, que eren considerades de rebuig a causa de defectes de fabricació o pel desgast provocat per l’ús diari. Amb aquest nou espai, es busca establir un diàleg amb les peces actuals i enriquir la visió dels visitants envers la història de la manufactura de vaixelles a la Bisbal, una tradició centenària, documentada des de 1502.
Els ceramistes i tallers participants són Annick Galimont, Ceràmica Artesanal LB, Ceràmica La Ponderosa – Isabel Alcalà, Cerámica Sampere, Ceràmicas Yuma, Ceràmiques Lluís Puigdemont, Ceràmiques Pantaleu, Estudi Ceràmic [ba_Ro], Estudi Raventós, KM0 Estudio, Limón Studio, Míriam Seguí ceramista, Pilar Aldana-Méndez, Rulduà Ceràmica, Terrissa Negra – Lluís Heras Colomé, Terrisseria La Vacamorta – Marcos Pacheco i Vilà Clara Ceramistes.

Una fusió de ceràmica i gastronomia
El “Parant taula” arriba farcit de novetats, s’han potenciat els col·laboradors de la passada edició i s’han fet passos endavant per tal de consolidar l’esdeveniment com el veritable espai de confluència entre la ceràmica i la gastronomia del país. Altra vegada, doncs, en el Terracotta Museu s’apleguen en harmonia i col·laboren plegades dues de les tradicions més emblemàtiques de l’Empordà: l’ofici ancestral i singular del ceramista, representat pels artesans i artistes aplegats a l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i marca Ceràmica de la Bisbal, i la gastronomia nostrada i de qualitat realitzada amb els excel·lents productes del territori, promoguda pel col·lectiu de professionals de la cuina i la restauració de la Federació de Comerç de la Bisbal.
L’acte inaugural se celebrarà el dissabte 29 de juny a les 19 hores, i es complementarà amb la mostra gastronòmica “Tastets al Terracotta Museu”, a càrrec del grup de professionals de la cuina i de la restauració aplegats en la Federació del Comerç de la Bisbal. Una proposta que en la seva primera edició ja va ser un èxit rotund, amb una gran afluència de públic i una excel·lent acollida. Aquesta proposta dona visibilitat a la varietat de l’oferta gastronòmica de la ciutat amb la participació dels establiments locals, que oferiran tapes representatives de la seva cuina servides en plats realitzats exclusivament per l’ocasió pels ceramistes de la mostra. Les degustacions es complementaran amb un maridatge de vins de proximitat. Els tiquets per a les consumicions i el vi es posaran a la venda el mateix dia.
Després de l’èxit de la darrera edició, a la Federació del Comerç de la Bisbal tenim clar que aquesta proposta és una oportunitat excepcional per gaudir de la creativitat dels restauradors locals, tot degustant els seus millors plats en peces de ceràmica de la Bisbal, un fet que afegeix un valor especial a cada degustació” comenta David Catà, en representació de la Federació del Comerç de la Bisbal.

Festa Major de Palamós 2024

Tags: ceràmica, ceramistes, comerç, exposició temporal, gastronomia, La Bisbal d'Empordà, promoció econòmica, societat, Terracotta Museu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Palafrugell potencia la biodiversitat a través de 25 caixes niu que aquesta primavera han acollit 9 nius de pardal xarrec amb 14 ous i 14 pollets
Notícia següent
Els pescadors de cap de Creus s’alien per millorar la comercialització dels seus productes

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes