Novetat editorial: “Dones sàvies. Herbolàries, llevadores, infermeres, metgesses…”, d’Elisenda Albertí

Catalunya.- A partir del dia 9 de setembre es podrà trobar a les llibreries “Dones sàvies. Herbolàries, llevadores, infermeres, metgesses…”, d’Elisenda Albertí (Albertí Editor).

El llibre és la història d’algunes dones que entre els segles XV i XX van desafiar les normes establertes per exercir la seva activitat. Dones sàvies que van dedicar la seva vida a ajudar els més febles i desvalguts: “Les herbolàries, fabricants de metzines?” (Margarida Rugall, herbolària del segle XVI); “Les trementinaires, i les Majoral, saga de trementinaires”; “Creu  Casas i Sicart, catedràtica de Botànica”; “Les remeieres, culpables de bruixeria?; “Francina Redorta, penjada per bruixa”; Monges, religioses o infermeres abnegades?”; “Les donades, voluntàries d’hospital”; Teresa Cortés i Baró i les Germanes Infermeres”; “Les llevadores, un ofici antic”; “Rosa Viñals i Lladó, llevadora titulada”; “Les infermeres, una professió reivindicada”; Adela Simó i Pera, infermera innovadora”; “Àngela Graupera i Gil, una infermera al front”; “Les guaridores, futures metgesses”; “Dolors Aleu i Riera, metgessa titulada”; “Trinitat Sais i Plaja, doctora empordanesa” i “Cecília Marín i Gratacós, col·legiada a Girona”.
El text va acompanyat amb 100 imatges.
Elisenda Albertí (Barcelona, 1960) és editora i escriptora. És coautora del llibre “Perill de bombardeig! Barcelona sota les bombes” i “300 anys de lluita. 1714-2014” i autora de “Dames, reines, abadesses”, “Dones de Barcelona”, “Catalanes medievals, “Un passeig per la moda de Barcelona”, “Compromeses, Decidides” i “Dones viatgeres”.

Tags: cultura patrimoni, dones, historia, llibres, novetat editorial, Salut, societat, treball

2 comentaris. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els Mossos investiguen una baralla amb matxets i quatre ferits a la Bisbal d’Empordà
Notícia següent
Salut declara 22 ingressats menys per Covid (524) i hi ha 7 crítics menys a l’UCI (9)

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes