Palafrugell destina 52.000 euros a projectes de cooperació internacional

Palafrugell.- Tal com va explicar la regidora de Cooperació Internacional, Maria Lluïsa Teixidor, al ple ordinari celebrat divendres passat, Palafrugell destinarà 52.000 euros a diferents projectes de cooperació al desenvolupament a diferents països d’Àfrica, Àsia i Amèrica del Sud.

Els ajuts s’han atorgat a través d’una convocatòria de subvencions realitzada el passat mes de febrer.
Les 8 entitats que van presentar la sol·licitud rebran quantitats que oscil·len entre els 8.447,65 i els 4.411,55 euros. Per concretar els ajuts s’han valorat aspectes com l’experiència de l’entitat en el seu àmbit d’actuació, la sostenibilitat del projecte o la seva vinculació amb Palafrugell i el Baix Empordà, entre d’altres.
Segons Juli Fernández, alcalde Palafrugell, “aquest nou paquet d’ajut internacional incrementa el pressupost destinat a aquesta partida i ens acosta una mica més al compromís que va prendre el ple d’augmentar progressivament aquesta dotació fins arribar al 0,7 % del pressupost”.
Les entitats receptores dels ajuts són: Unitat Solidària, per un programa per garantir un àpat diari a 3 escoles de Guatemala; ACAPS, per un projecte de cooperació internacional als camps de refugiats sahrauís; Amb Les Teves Mans, per una maternitat al Senegal; Active Àfrica, per un programa de reforç de la capacitat i resiliència enfront de crisis alimentàries amb un enfocament de gènere a Malawi; Vincles per al Desenvolupament i la Cooperació Internacional, per un projecte de rehabilitació i gestió d’un centre cultural a Bolívia; Associació Nou Sol, per un programa d’empoderament des de la saviesa a Burkina Faso; Projecte Xevi per un local social polivalent al Senegal; i a l’Ateneu de Palafrugell, per la compra d’equips mèdics i altres despeses directes al Nepal.

Tags: Àfrica, ajudes, Ajuntament de Palafrugell, cooperació, desenvolupament, entitats, projectes, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Més de 300 persones assisteixen a la Passió de la Bisbal d’Empordà al Teatre Mundial
Notícia següent
L’Ajuntament de Palamós i el Consell Comarcal del Baix Empordà renoven l’acord de col·laboració per a la gestió del Centre Obert del municipi

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes