L’Ajuntament de Palamós i el Consell Comarcal del Baix Empordà renoven l’acord de col·laboració per a la gestió del Centre Obert del municipi

Palamós.- El ple de l’Ajuntament de Palamós corresponent a aquest mes de març, ha aprovat la renovació de l’acord de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà per a la gestió del Centre Obert del municipi.

Aquesta és la primera pròrroga de l’acord que es renova anualment fins a un màxim de quatre anys, mitjançant la qual es permet la continuïtat d’un servei que actualment acull 20 infants del municipi d’entre 6 i 12 anys, que es troben en situació de risc social.
El conveni estipula la titularitat del servei a càrrec de l’Ajuntament de Palamós, mitjançant l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania, que a banda també hi cedeix els locals on té lloc l’activitat, així com l’aportació de 50.000 euros necessaris per a la contractació, a jornada completa, d’una integradora social i un educador social, que programen, executen i avaluen totes les activitats que s’hi realitzen. Per la seva banda el Consell Comarcal del Baix Empordà, es responsabilitza de la gestió d’aquest servei.

El Centre Obert
El servei del Centre Obert de Palamós, està situat a l’Espai Polivalent del barri d’es Pla (al costat del Pavelló Municipal d’Esports), d’es d’on atén aquesta vintena d’infants del municipi, dividits en dos grups. Els més petits, de 6 a 8 anys, estan cursant 1r, 2n i 3r de primària; mentre que el grup de grans, de 9 a 12 anys, realitzen actualment els cursos de 4t, 5è i 6è de primària.
El Centre Obert dona suport i complementa la tasca feta des dels centres escolars, així com per als professionals d’Acció Social i d’altres serveis especialitzats en l’atenció a la infància i adolescència. La seva activitat té lloc sempre fora de l’horari escolar, concretament de dilluns a dijous de 17 a 20 hores.
Les derivacions a aquest servei es fan a través dels Serveis Socials municipals, ja que tots els infants que hi assisteixen són atesos per aquest servei, que alhora, es coordina mensualment amb les escoles de la vila per tal de detectar possibles infants en situació de risc social.
Des del Centre Obert es treballa la integració social i comunitària dels infants, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, hàbits d’higiene, hàbits alimentaris i hàbits de treball.
També s’estimula la creativitat per promoure el creixement personal de cada infant. Mitjançant els/les educadors/es responsables d’aquest servei, es permet intervenir des de la quotidianitat de l’infant, és a dir, es treballen els diferents àmbits que formen la seva personalitat a partir de les necessitats detectades.

La tasca pedagògica i social del Centre Obert
Aquest projecte dedica una part de les seves activitats al reforç escolar per tal d’adquirir hàbits que facilitin els aprenentatges dels infants. Aquest espai permet treballar l’atenció, concentració i la memòria reforçant els aprenentatges escolars a través dels deures diaris o bé mitjançant fitxes, i quaderns. Des de l’àmbit social es potencia la participació dels joves en activitats de caràcter lúdic, esportiu i cultural.
Un dels objectius d’aquest projecte és orientar, acompanyar i implicar a les famílies en els processos educatius que afecten els seus fills i filles, duent a terme una tasca educativa, preventiva i integradora. Es tracta que l’infant pugui desenvolupar la seva autonomia i per aquest motiu, es treballarà el desenvolupament de les habilitats socials mitjançant un procés d’aprenentatge que es portarà a terme en les diferents activitats i dinàmiques del centre.
En aquest sentit, es fan entrevistes així com un seguiment amb les famílies, per tal d’implicar-les en el procés educatiu dels seus fills i filles, i de mantenir-les informades de l’evolució dels infants al centre.

Tags: ajuntament de Palamós, centre obert, col·laboració, Consell Comarcal, conveni, cultura, educacio, gestió, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Palafrugell destina 52.000 euros a projectes de cooperació internacional
Notícia següent
Santa Cristina inaugura l’exposició “L’art d’un metge de poble”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes